ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Άλλο ένα έργο της εταιρίας μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το όλο εγχείρημα κράτησε 3 μήνες και αφορούσε την ολική ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση μίας παλιάς ισόγειας κατοικίας στον άνω Κορυδαλλό. Η μεγάλη αλλαγή έγινε με την ενοποίηση κουζίνας και καθιστικού σε έναν ενιαίο χώρο δίνοντας άλλη αίσθηση στο μικρό ομολογουμένως διαμέρισμα (75μ2). . Όλο το δάπεδο του σπιτιού επενδύθηκε με πλακάκια συνθετικού γρανίτη διαστάσεων 60x60cm καθώς επίσης και το λουτρό διατηρώντας μία minimal και πολύ μοντέρνα γραμμή. Όλες οι εσωτερικές οροφές επενδύθηκαν με επίπεδη ψευδοροφή γυψοσανίδας με σκοπό να τοποθετηθούν σπότ σε όλους τους χώρους. Το σημείο ενδιαφέροντος στο εσωτερικού του σπιτιού είναι η μεγάλη βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε δίπλα στην κεντρική είσοδο η οποία θα φιλοξενήσει τα 1144 βιβλία του ιδιοκτήτη.

Η μεγάλη επέμβαση όμως, έγινε στο ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού το οποίο μειώθηκε στο ελάχιστο μιάς και τοποθετήθηκε εξωτερική θερμομόνωση τύπου κέλυφος, της εταιρίας Baumit  με διογκωμένη πολυστερίνη 6εκ και ενεργειακά κουφώματα της εταιρίας Alumil σειρά M11000, θωρακίζοντας το διαμέρισμα από όλες τις απώλειες προς τον εξωτερικό χώρο. Άλλες περιφερειακές εργασίες αφορούν σε τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων εσωτερικού βρογχου, πόρτα ασφαλείας Siamo, συναγερμός Paradox, Ιταλική κουζίνα της εταιρίας Mobilturi, νέα υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Με όλες αυτές τις επεμβάσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα δε θυμίζει σε τίποτα ένα απλό ‘ ισογειάκι ’

Αρχική Κατάσταση
Εργασίες
Τελική Κατάσταση
Στοιχεία Έργου: 
Τοποθεσία: 
ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Χρονολογία Κατασκευής: 
1965
Τετραγωνικά: 
75
Ημερομηνία κατασκευής: 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
Χώροι ανακαίνισης: 
ΟΛΙΚΗ