ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα, έκτασης 95τ.μ., κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η ανακαίνιση δίχως σχεδόν κανένα περιορισμό ήταν ολική.

Μετά από την επιλογή του τελικού σχεδίου μέσα από διάφορες προτάσεις φωτορεαλιστικών μοντέλων 3D, οι εργασίες που εκτελέστηκαν ήταν:

Καθαιρέσεις εσωτερικών τοιχοποιιών ώστε να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος χώρος της κουζίνας και του σαλονιού και το νέο WC, αποξηλώσεις παλαιών ντουλαπών, πορτών, κουζίνας κτλ.

Νέο δίκτυο θέρμανσης με χρήση επίτοιχου λέβητα αερίου Daikin με νέα σώματα καλοριφέρ τύπου πάνελ.

Νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με πολυστρωματικούς αγωγούς Valsir και PVC 6atm αντίστοιχα, με ζεστά νερά χρήσης τόσο από ηλιακό θερμοσίφωνα όσο και από τον επίτοιχο λέβητα αερίου Daikin μέσω τρίοδης ηλεκτροβάνας.

Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα, με εγκατάσταση δικτύου data, τοποθέτηση συναγερμού Nova και πριζοδιακοπτικού υλικού ABB.

Κατασκευή οροφών γυψοσανίδας σε σαλόνι- τραπεζαρία με περιμετρικό κρυφό φωτισμό και σποτ.

Συντήρηση υφιστάμενου μαρμάρινου δαπέδου και τοποθέτηση πλακιδίων σε απόχρωση ξύλου στο χώρο της κουζίνας.

Κατασκευή νέας κουζίνας με πορτάκια σε βαφή λάκα σε ματ υφή με μηχανισμούς επαναφοράς και φρένων, ενώ ο πάγκος κατασκευάστικε από Corian με υποκαθίμενο νεροχύτη.

Κατασκευή δύο νέων ντουλαπών στα υπνοδωμάτια, η μία ανοιγόμενη και η άλλη τρίφυλλη συρρόμενη με καθρέφτη, καθώς και νέων εσωτερικών πορτών.

Κατασκευή ενός νέου WC, με νέα είδη υγιεινής της Ideal Standard και καζανάκι εντοιχισμού Geberit, και φωτισμό οροφής μέσω φωτιστικών σωμάτων σποτ.

Οι χρωματισμοί (διπλοί σπατουλαριστοί) σε έντονες αποχρώσεις έδωσαν μοντέρνο και κεφάτο ύφος σε ένα άλλωτε μουντό σκηνικό και ανέδειξαν τη διαφορετικότητα του κάθε δωματίου.

Τέλος τοποθετήθηκε νέα πόρτα ασφαλείας της εταιρείας Siamo με επένδυση αλουμινίου εξωτερικά.

Tips : Το ιδιαίτερο πλακάκι που τοποθετήθηκε στη πλάτη της κουζίνας ,έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο στη μοντέρνα κουζίνα και ταίριαξε τη νέα όψη του σπιτιού με το μάρμαρο που διατηρήθηκε στο σαλόνι, συνδέοντας το παλιό με το μοντέρνο με έναν διακριτικό τρόπο.

Αρχική Κατάσταση
Εργασίες
Τελική Κατάσταση
Στοιχεία Έργου: 
Τοποθεσία: 
Περιστέρι
Χρονολογία Κατασκευής: 
1960
Τετραγωνικά: 
95
Ημερομηνία κατασκευής: 
Οκτώβριος 2016
Χώροι ανακαίνισης: 
Ολική ανακαίνιση