Ανακαίνιση διαμερίσματος στα Άνω Πατήσια

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Άνω Πατήσια
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 80 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Σεπτέμβριος 2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 Μήνες

Ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του ’70 στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Πατησίων ανακαινίστηκε ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής μας!
Σε συνολικό εμβαδόν 80τ.μ, τοποθετείται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας διαθέτει ένα ενιαίο χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας, δύο υπνοδωμάτια, άνετο λουτρό και αποθήκη.
Μη διατηρώντας κανένα από τα υφιστάμενα υλικά του διαμερίσματος εκτός φυσικά τις περιμετρικές τοιχοποιίες που οριοθετούν την ιδιοκτησία, το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Όλα τα δάπεδα ντύθηκαν με ημιμασίφ προγυαλισμένο δρύινο πάτωμα εκτός από του λουτρού που αποτελείται από συνδυασμό γρανιτοπλακιδίων σε υφή μωσαϊκού και πατητής τσιμεντοκονίας.
Λιτές γραμμές και ζεστά υλικά του ξύλου στη σύνθεση του ενεργειακού τζακιού με λέβητα φυσικού αερίου έρχονται σε συνέχεια του δαπέδου στο σαλόνι.
Μοντέρνα και σύγχρονη η νέα κουζίνα Ιταλικών προδιαγραφών σε ματ αποχρώσεις που σε συνδυασμό με το βακελιτικό πάγκο σε υφή μαρμάρου αναδεικνύουν το χώρο, πλήρως εξοπλισμένη με μηχανισμούς απόσβεσης και δεν διαθέτει πόμολα καθώς επιλέχθηκε να είναι τύπου gola.
Ντουλάπες και εσωτερικές πόρτες ταίριαξαν απόλυτα με τα ζεστά χρώματα της υπόλοιπης κατοικίας προσδίδοντας ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα στο σύνολό τους.
Αποτελεσματική και η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας με ενεργειακά κουφώτα θερμοδιακοπής που σε συνδυασμό με το λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης και την εσωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα πάνω από την ψευδοροφή γυψοσανίδας κάνουν τη θερμική άνεση της κατοικίας να ανεβαίνει επίπεδα.
Τέλος, η επιλογή αρμονικών φωτιστικών και σύγχρονης επίπλωσης συμπληρώνουν την ανανεωμένη εικόνα του διαμερίσματος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού