Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Αγία Παρασκευή
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 80
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Ιούνιος 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 μήνες

Τον Ιούνιο του 2021 ολοκληρώθηκε, από την ομάδα της Mecha Engineering, η ολική ανακατασκευή και ανακαίνιση σπιτιού, επιφάνειας 80 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή.

Με γνώμονα τις ανάγκες των ιδιοκτητών δημιουργήσαμε έναν άνετο, πρακτικό και καλαίσθητο χώρο πλήρως εναρμονισμένο στα σημερινά πρότυπα.

Το διαμέρισμα αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο και έναν ενιαίο χώρο σαλονιού, κουζίνας και τραπεζαρίας που χωρίζεται κατά τρόπο νοερό με ένα μεταλλικό divider.

Η χρήση του δρύινου δαπέδου ως διαχρονικό υλικό σε όλους τους χώρους της κατοικίας άλλαξε ριζικά την εικόνα του διαμερίσματος σε σχέση με το παλιού τύπου πλακάκι που υπήρχε.

Με την είσοδο του στο διαμέρισμα ο επισκέπτης βρίσκεται στο χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Τα βλέμματα πέφτουν στη σύνθεση του επίπλου της τηλεόρασης και στην ενεργειακή εστία τζακιού, η οποία είναι ικανή να θερμάνει άνετα και γρήγορα όλο τον ενιαίο χώρο, κάνοντας παράλληλα εξοικονόμηση στην καύσιμη ύλη που είναι το ξύλο.

Πίσω από τη σύνθεση της τηλεόρασης εκτείνεται ο χώρος της Ιταλικής κουζίνας Arredo3. Απλές λιτές γραμμές συμβάλουν στη λειτουργικότητα αλλά και στο οπτικό αποτέλεσμα, αποτελώντας έναν ευχάριστο, καθημερινό τόπο συνάντησης όλων των μελών της οικογένειας.

Στο λουτρό τοποθετήθηκαν εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής ενώ η walk in καμπίνα δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Αξιοσημείωτες είναι οι επεμβάσεις που έγιναν όμως και στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας. Έγινε θωράκιση περιμετρικά του διαμερίσματος με νέα ενεργειακά κουφώματα θερμοδιακοπής της Europa και τοποθετήθηκε αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου της εταιρείας DAIKIN.

Τέλος, γήινα και ουδέτερα χρώματα πρόσφεραν έναν ευχάριστο χώρο στην οικογένεια συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού