Ανακαίνιση σπιτιού στην Κηφισιά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Κηφισιά
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 170 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Ιανουάριος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4 Μήνες

Το νέο έργο της εταιρείας μας αφορούσε την ανακαίνιση σπιτιού, 170τμ στην περιοχή της Κηφισιάς. Το σπίτι, που είχε κατασκευαστεί το 1975, ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και τροποποιήθηκαν όλοι οι χώροι έτσι ώστε να καλύπτουν της ανάγκες των νέων ιδιοκτητών.

Έγινε αποξήλωση όλων των εσωτερικών τοίχων για να δημιουργηθούν οι νέοι χώροι σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη από το Wohnstudio.gr. Οι νέοι χώροι που προέκυψαν είναι ενιαίο σαλόνι με κουζίνα και τραπεζαρία, ένα guest room και ένα πλήρες master υπνοδωμάτιο με εντυπωσιακή ντουλάπα και μπάνιο. Επίσης δημιουργήθηκαν ένα ακόμα πλήρες μπάνιο καθώς και ένα WC.

Το έργο αυτό κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου με ειδικές προδιαγραφές σε όλες τις εργασίες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Μετά την κατασκευή των νέων εσωτερικών τοιχοποιιών έλαβαν χώρα οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες. Στις υδραυλικές εργασίες τοποθετήθηκαν νέες σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσής και κατασκευάστηκε νέο δίκτυο θέρμανσης και ψύξης με fan coil και αντλία θερμότητας.

Στην συνέχεια προχωρήσαμε με τις ειδικές κατασκευές γυψοσανίδας, την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού, την τοποθέτηση εξωτερικής και εσωτερικής θερμομόνωσης σε όλους τους περιμετρικούς τοίχους.

Και εκεί που σε ένα κανονικό έργο θα φτάναμε στο τέλος, το συγκεκριμένο έργο μόλις ξεκίνησε. Πρώτο στην σειρά ήταν το πάτωμα. Το πάτωμα έγινε με πατητή τσιμεντοκονία σε όλο το σπίτι. Στα δωμάτια και τον διάδρομο κατασκευάστηκε «χαλί» από ξύλινο προγυαλισμένο ημιμασίφ ξύλινο πάτωμα. Τα μπαλκόνια και οι μαρμαροποδιές επενδύθηκαν από το ίδιο υλικό της πατητής τσιμεντοκονίας. Μόνο σε ένα σημείο δεν υπήρχε πατητή και αυτό ήταν στα μπάνια. Εκεί όμως υπήρχε το επιβλητικό πλακάκι 3 μέτρων που έντυσε όλο τον τοίχο από το πάτωμα έως το ταβάνι. Το άλλο μπάνιο επενδύθηκε με «συμβατικά» ιταλικά πλακάκια με ενδιαφέρουσες εσοχές και μπαταρίες σε μαύρο χρώμα.

Η κουζίνα του διαμερίσματος είναι ιταλική με πορτάκια από λάκα. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετήθηκε λευκό Corian που γύρισε και στην πλάτη. Η νησίδα διαθέτει ντουλάπια και συρτάρια και στις τέσσερις πλευρές και έχει επενδυθεί κατά το ήμισυ με Corian και κατά το άλλο μισό με ξύλο καρυδιάς. Ένα ξεχωριστό στοιχείο που δεν το είχαμε συναντήσει σε καμία άλλη κουζίνα στην Ελλάδα είναι η μπαταρία «κατσαρόλας» που ήρθε κατευθείαν από την αμερικάνικη κουλτούρα. Η μπαταρία αυτή τοποθετείτε πάνω από τις εστίες για εύκολο γέμισμα νερού στις κατσαρόλες.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε 2 κατασκευές που κάνουν αυτό το σπίτι μοναδικό. Η πρώτη είναι η επένδυση με καρυδιά σε όλο τον τοίχο του χώλλ του σπιτιού. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως η κατασκευή αυτή κρύβει μια ντουλάπα εισόδου και μια μεγάλη pivot πόρτα διαδρόμου που όταν ανοίγει «εξαφανίζεται» σε μια εσοχή στον τοίχο. Όταν είναι κλειστή όλη η κατασκευή είναι συνευθειακή και ενιαία και φιλοξενεί ένα πίνακα του γνωστού καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη.

Η άλλη ξεχωριστή κατασκευή είναι η μάστερ ντουλάπα. Η ντουλάπα αυτή διαθέτει 2 ξεχωριστούς αντικρυστούς χώρους, ένας για κάθε μέλος του ζευγαριού. Η ντουλάπα αυτή εσωτερικά έχει μηχανισμούς βεστιαρίου που της επιτρέπουν να μεταλλάσσεται κάθε φορά σύμφωνα με τις ανάγκες καθώς όλα τα στοιχεία της είναι αφαιρούμε να. Περιμετρικά οι ντουλάπες αυτές επενδύθηκαν με πηχάκια καρυδιάς. Για την πρόσβαση στην ντουλάπα υπάρχουν 8 συρόμενες πόρτες οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Το τελευταίο κομμάτι που θα αναφερθούμε είναι από τα πιο σημαντικά της κατασκευής. Αυτό είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα θέρμανσης ψύξης καθώς και ζεστού νερού. Για την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού τοποθετήθηκε αντλία θερμότητας της εταιρείας DAIKIN. Η ίδια αντλία σε συνεργασία με τον ηλιακό θερμοσίφωνα της Calpak προμηθεύει το σπίτι με ζεστό νερό χρήσης. Όλο το σύστημα θέρμανσης ψύξης καθώς και ζεστού νερού είναι πλήρως διαχειρίσιμο απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής. Έτσι ο χρήστης μπορεί ανα πάσα στιγμή να έχει των πλήρη έλεγχο όλων των δεδομένων του σπιτιού. Το όλο σύστημα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς την προστασία της εξωτερικής θερμοπρόσοψης που ελαχιστοποιεί τις απώλειές σε θέρμανση και ψύξη.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού