Ανακαίνιση διαμερίσματος στον Άγιο Δημήτριο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Άγιος Δημήτριος
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 96 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάιος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 Μήνες

Το νέο έργο της MECHA Engineering ήταν η ανακαίνιση μεζονέτας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, συνολικής επιφάνειας 96τ.μ.
Η σχεδίαση της νέας κατοικίας έγινε με τρόπο που να μπορούν όλες οι δραστηριότητες της καθημερινότητας να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Στο πρώτο επίπεδο συναντάμε τον ενιαίο χώρο διημέρευσης καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας. Με την είσοδο του επισκέπτη στην κατοικία το βλέμμα του πέφτει στην αρμονία και τη ζεστασιά που προσδίδει ο χώρος. Η τοποθέτηση δρύινου πατώματος σε συνδυασμό με την ξύλινη κατασκευή σύνθεσης τζακιού φυσικού αερίου αλλά και με την κατασκευή εισόδου από δρύινα μασίφ πηχάκια και κρύσταλλο καθρέπτη αποτελούν μια από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η κουζίνα είναι τοποθετημένη σε σημείο που δεν φαίνεται εκ πρώτης άποψης, αλλά είναι ενσωματωμένη στον ενιαίο χώρο προσφέροντας την άμεση επικοινωνία και οπτική μεταξύ των παρευρισκόμενων. Όλη η οροφή του πρώτου επιπέδου είναι από γυψοσανίδα που διευκολύνει την ομοιόμορφη κατανομή του φωτισμού σε όλα τα σημεία του χώρου, μέσω χωνευτών ή μη φωτιστικών σωμάτων. Στις γήινες αποχρώσεις των τοίχων και του δαπέδου έρχονται δίνοντας αντίθεση οι μαύρες λεπτομέρειες όπως τα ίδια τα φωτιστικά, οι μαύροι πριζοδιακόπτες, οι αεραγωγοί του τζακιού ή ακόμα και διάφορα έπιπλα και συσκευές.

Η μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο γίνεται μέσω της εσωτερικής ξύλινης μασίφ κλίμακας. Στο δεύτερο επίπεδο συναντάμε δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια εκ των οποίων το ένα είναι ensuite.
Τo δάπεδο είναι ίδιο με του υποκείμενου ορόφου, εκτός των μπάνιων που είναι πλακάκι στην ίδια απόχρωση και υφή. Τα λουτρά ως χώροι υγιεινής και απόλαυσης, είναι πλήρως εξοπλισμένα με μπαταρίες εντοιχισμού, ντουσιέρες walk in, κρεμαστά έπιπλα ειδικής κατασκευής από φυσικό καπλαμά και φυσικά κρεμαστές λεκάνες με εντοιχιζόμενα καζανάκια. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι μαύρες λεπτομέρειες τόσο στις μπαταρίες και στα αξεσουάρ των μπάνιων, όσο και στα κρύσταλλα των καμπινών που αποτελούνται από φιμέ κρύσταλλο ασφαλείας. Όλες οι εσωτερικές πόρτες είναι από λευκή λάκα ώστε να ταιριάζουν στην χρωματική παλέτα των υπνοδωματίων.

Για τις ανάγκες της θέρμανσης τοποθετήθηκε λέβητας αερίου συμπύκνωσης που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και την κάλυψη με ζεστό νερό χρήσης συνδυαστικά με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας που είναι τοποθετημένος στο δώμα του κτηρίου. Φυσικά το ίδιο τζάκι φυσικού αερίου που βρίσκεται στο σαλόνι αρκεί για να θερμάνει τον ενιαίο χώρο του πρώτου επιπέδου.

Τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής της εταιρείας Europa και σειράς ESS47 Hybrid που αποτελεί ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών με απλές γραμμές σχεδίασης, που συνδυάζει την άψογη λειτουργικότητα με την μοντέρνα αισθητική.

Αξιοσημείωτη είναι η γενικότερη επίπλωση και ο εξοπλισμός της κατοικίας. Από την αρχή του έργου, από τον σχεδιασμό, υπήρχε κοινή γραμμή μεταξύ των ιδιοκτητών της κατοικίας με την ομάδα της εταιρείας μας που ασχολήθηκε και με τη διακόσμηση. 

Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες για την εμπιστοσύνη που μας δείξανε, αλλά και για τη χαρά δημιουργίας ενός ξεχωριστού αποτελέσματος!

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Επαγγελματίες όσο δεν πάει και απίθανοι άνθρωποι! Πάνε σχεδόν 4 μήνες που έχει τελειώσει η ανακαίνισή μας και μας έχει παραδοθεί ένα λειτουργικότατο και πανέμορφο σπίτι! Σε όλη την διάρκεια του έργου (που δεν παρέκκλινε από το χρονοδιάγραμμα που μας δόθηκε!) είχαμε πολύ καλή συνεννόηση και ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου χρειάστηκε να μας εξυπηρετήσουν το έκαναν άμεσα και πρόθυμα. Θα τους εμπιστευόμασταν ξανά για την ανακαίνιση του σπιτιού μας!
Gary F.

Περισσότερα έργα

Μενού