ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ανακαίνιση του διαμερίσματος στον Άλιμο Αττικής ήταν ένα στοίχημα για την εταιρία μας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη έπρεπε να κατασκευάσουμε ένα χώρο έξω από τον κλασικό σχεδιασμό.

Η σκέψη του σχεδιαστικού τμήματος μας ήταν να ενσωματώσουμε σε μια ενιαία κατασκευή τα στοιχεία της φύσης!

Η κατασκευή απο γυψοσανίδα ντυμένη με μαύρη γυαλιστερή λάκα στην εσοχή δεσπόζει στον χώρο του σαλονιού και δίνει την αίσθηση της αρμονίας στον χώρο.

Απο την μία ακρη ως την άλλη παρατηρούμε το ενεργειακό τζάκι, την εσοχή της τηλεόρασης που "χάνεται" στο μαύρο φόντο και το εντυπωσιακό ενυδρείο του σπιτιού.

Τα γήινα χρώματα των επίπλων και η μοναδικής σχεδίασης βιβλιοθήκη που "αιωρείται" στην γωνία του σαλονιού ολοκληρώνουν τα στοιχεία της φύσης.. αέρας, γη, φωτιά, νερό.

 

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ειδικά για την θέρμανση του διαμερίσματος έγινε επιλογή της αυτόνομης θέρμανσης μέσω του ενεργειακούυδραυλικού τζακιού πέλλετ Edilkamin idropellbox.

Το τζάκι χρησιμοποιεί σαν καυσιμή ύλη το pellet το οποίο είναι απο τα καθαρότερα και οικονομικότερα κάυσιμα της αγοράς.

Έχει ονομαστική ισχύ 15,7 kW και βαθμό απόδοσης 92,2%.

Η θέρμανση διαχέεται στο διαμέρισμα μέσω του δικτύου των καλοριφέρ που διέθετε η κατοικία. Με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη της εγκατάστασης είναι πολαπλά.

Έχουμε σημαντική οικονομία στον τρόπο θέρμανσης αλλά δεν θυσιάζεται σε τίποτα η σωστή θέρμανση όλων των χώρων αφού χρησιμοποιούμε τα υφιστάμενα καλοριφέρ.

Τοποθεσία: 
Άλιμος
Επιφάνεια (τ.μ.): 
95 τ.μ.
Παράδοση έργου: 
Ιανουάριος 2013
Διάρκεια κατασκευής: 
20 ημέρες