Ανακαίνιση Μεζονέτας στην Κηφισιά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Κηφισιά
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 360 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Αύγουστος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4 Μήνες

Το νέο project που ανέλαβε η ομάδα της Mecha Engineering αφορά την πλήρη ανακαίνιση μιας 3όροφης μονοκατοικίας στην περιοχή της Κηφισιάς.

Στο 1ο επίπεδο, εμβαδού 120,00m2, συναντάμε μια ξεχωριστή ιδιοκτησία, ένα playroom καθώς και βοηθητικούς χώρους. Έχει ανεξάρτητη είσοδο, ενώ συνδέεται μέσω εσωτερικής σκάλας, με το υπόλοιπο κτίσμα.

Το 2ο και 3ο επίπεδο αφορά μια μεζονέτα, εμβαδού 240,00μ2, που αποτελεί και την βασική κατοικία των ιδιοκτητών.

Στο 2ο επίπεδο, που βρίσκεται η κεντρική είσοδος για την μεζονέτα, συναντάμε τον ενιαίο χώρο καθιστικού – τραπεζαρίας, την κουζίνα, ένα ξενώνα και ένα λουτρό. Αρχική προϋπόθεση κατά τον σχεδιασμό, ήταν ο χώρος της κουζίνας να αποκτήσει την απαραίτητη λειτουργικότητα, με την προσθήκη ενός pantry χώρου, και φωτεινότητα με την διάνοιξη μιας μεγάλης μπαλκονόπορτας που βλέπει στον κήπο, ο οποίος επανασχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις.

Σε όλους τους χώρους διατηρήθηκε αρμονία υλικών και γήινων χρωμάτων, ενώ το ημιμασίφ πάτωμα, η χρήση πατητής τσιμεντοκονίας της εταιρίας KOURASANIT, που εφαρμόστηκε στο πλέον σύγχρονο τζάκι, και τα δρύινα στοιχεία σε όλους τους χώρους προσθέτουν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Η κλίμακα που οδηγεί στο 3ο επίπεδο της κατοικίας, με τις απαραίτητες επεμβάσεις, θα νόμιζε κάποιος ότι αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου.  Τα ξύλινα κάθετα πηχάκια διακοσμούν τη σκάλα αλλά  λειτουργούν και σαν κιγκλίδωμα προστασίας και στήριξης, ενώ ο κρυφός φωτισμός δείχνει την όδευση.

Ανεβαίνοντας στον όροφο βρίσκονται οι προσωπικοί χώροι των ιδιοκτητών, με τρία υπνοδωμάτια, ένα λουτρό και ένα wc συμπληρώνουν το χώρο. Το master υπνοδωμάτιο διαθέτει dressing room ενώ το μασίφ ξύλινο δάπεδο και ο κρυφός φωτισμός διατηρούν το ζεστό και σύγχρονο αποτέλεσμα.

Για το τέλος αφήσαμε τον πλήρη επανασχεδιασμό της εξωτερικής εισόδου και της περίφραξης της οικίας, η οποία πλέον συνδέει το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον, σε ένα ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σκοπός του σχεδιασμού και του τελικού αποτελέσματος της ολικής αυτής ανακαίνισης, ήταν να προσφέρει στους ιδιοκτήτες μια νέα και διαφορετική εμπειρία κατοίκησης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού