Ανακαίνιση μεζονέτας στη Νέα Σμύρνη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Νέα Σμύρνη
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 140 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάιος 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4 Μήνες

Το νέο project που ανέλαβε η ομάδα της MECHA Engineering ήταν η αποπεράτωση μιας ημιτελούς μεζονέτας στη Νέα Σμύρνη, συνολικής επιφάνειας 145τ.μ. στον Γ΄ και Δ΄όροφο.
Η σχεδίαση της νέας κατοικίας έγινε με τρόπο που να μπορούν όλες οι δραστηριότητες της καθημερινότητας των ιδιοκτητών να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις τους.
Στο επίπεδο του Γ΄ ορόφου συναντάμε δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια εκ των οποίων το ένα με ensuite λουτρό και dressing room. Υπάρχει επίσης δεύτερο λουτρό, χώρος αποθήκης-laundry και ένας άνετος χώρος που λειτουργεί ως γυμναστήριο.
Στο επίπεδο του Δ΄ ορόφου συναντάμε τον ενιαίο χώρο διημέρευσης καθιστικού – τραπεζαρίας, κουζίνας και ένα wc.
Η μετάβαση από τον έναν όροφο στον άλλο γίνεται μέσω της εσωτερικής κλίμακας από μεταλλικό σκελετό, ξύλινα μασίφ πατήματα και διάφανα προστατευτικά κρύσταλλα triplex.
Τα δάπεδα και των δύο επιπέδων, εκτός των μπάνιων και της κουζίνας, είναι από ημιμασίφ προγυαλισμένο ξύλο. Το καθιστικό και την τραπεζαρία συμπληρώνει μια ειδικής κατασκευής σύνθεση με ενεργειακό τζάκι, έπιπλο τηλεόρασης και βιβλιοθήκη.
Στον χώρο της κουζίνας, το ξύλο και η γκρι ματ λάκα σε συνδυασμό με τον πάγκο από χαλαζία, δίνει έναν πολυτελή χαρακτήρα στην κατοικία.
Τα λουτρά ως χώροι υγιεινής και απόλαυσης, είναι πλήρως εξοπλισμένα με θερμοστατικές μπαταρίες εντοιχισμού τελευταίας τεχνολογίας, μπανιέρα είτε ντουσιέρα walk in, κρεμαστά έπιπλα ειδικής κατασκευής από φυσικό καπλαμά και φυσικά κρεμαστές λεκάνες με εντοιχιζόμενα καζανάκια. Αξιοσημείωτο το master λουτρό με συνδυασμό πλακιδίων υφής μαρμάρου Calacatta και σκούρο γκρι.
Όλες οι οροφές της κατοικίας έχουν κατασκευαστεί από ψευδοροφή γυψοσανίδας ενσωματώνοντας κρυφούς φωτισμούς προσδίδοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Για τις ανάγκες της θέρμανσης τοποθετήθηκε λέβητας αερίου συμπύκνωσης που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και την κάλυψη με ζεστό νερό χρήσης συνδυαστικά με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας που είναι τοποθετημένος στο δώμα του κτηρίου.
Επιπλέον για τις ανάγκες θέρμανσης έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα κλιματισμού multi της Daikin όπου με μια μόνο εξωτερική μονάδα στο δώμα επίσης τροφοδοτούνται τέσσερις εσωτερικές μονάδες ψύξης-θέρμανσης στα δύο υπνοδωμάτια, το γυμναστήριο και τον ενιαίο χώρο σαλονιού τραπεζαρίας.
Τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής της εταιρείας Europa και σειράς ESS47 Hybrid που αποτελεί ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών με απλές γραμμές σχεδίασης, που συνδυάζει την άψογη λειτουργικότητα με την μοντέρνα αισθητική.
Σε όλους του χώρους της κατοικίας επικρατεί μια αρμονία στην παλέτα των χρωμάτων. Σε τοίχους και οροφές κυριαρχεί το λευκό που έρχεται και δένει με το διαχρονικό ξύλινο δάπεδο. Η επίπλωση και ο εξοπλισμός της κατοικίας είναι τα στοιχεία που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων της μεζονέτας.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού