ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για να ανακαινίσεις μια μεζονέτα αρχικής κατασκευής του 1978 και να την μετατρέψεις σε ένα σύγχρονο σπίτι μερικές φορές χρειάζεται να την ξαναφτιάξεις από την αρχή. Σε αυτό το σπίτι λοιπόν φέραμε τα πάνω κάτω. Με λίγα λόγια μεταφέραμε στον 4ο όροφο τα υπνοδωμάτια στο χώρο που παλιά βρισκόταν το σαλόνι και η κουζίνα και αντίστοιχα το σαλόνι και την κουζίνα στον 5ο όροφο που υπήρχαν τα υπνοδωμάτια.

Στον 4ο όροφο κατασκευάσαμε 3 άνετα δωμάτια, ένα μεγάλο μπάνιο και έναν άνετο χώρο laundry room που τώρα φιλοξενούνται το πλυντήριο και το στεγνωτήριο της κατοικίας. Στο χώρο αυτό τοποθετήθηκαν ντουλάπες για εύκολη αποθήκευση καθώς και ένας μικρός νιπτήρας για τις ανάγκες πλύσης. Στον 5ο όροφο κατασκευάστηκε ένας ενιαίος χώρος που φιλοξενεί το σαλόνι και την τραπεζαρία αλλά και την κουζίνα της μεζονέτας. Επίσης υπάρχει ένα άνετο μπάνιο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ορόφου.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό σχεδόν όλα έγιναν εξ’ αρχής! Κατασκευάστηκαν νέες τοιχοποιίες με τούβλα για τον διαχωρισμό των δωματίων στον 4ο όροφο. Όλες οι υδραυλικές και ηλεκτρικές παροχές έγιναν ώστε να εξυπηρετούν τους νέους χώρους της κατοικίας. Στα μπάνια τοποθετήθηκαν εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής με έπιπλα σε φυσικούς χρωματισμούς από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Τα πατώματα αντικαταστάθηκαν με πλακάκια στον 5ο όροφο και ζεστό ημιμασίφ προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο στον 4ο όροφο. Η νέα κουζίνα με πορτάκια από παλαιωμένη λάκα και εντυπωσιακό λευκό πάγκο Corian ξεχωρίζει στον 5ο όροφο καθώς και η ωραία κατασκευή του τζακιού επενδυμένη με λευκό τουβλάκι.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. Λόγω παλαιάς κατασκευής και υψηλού ορόφου, το σπίτι ήταν πολύ κρύο το χειμώνα και πολύ ζεστό το καλοκαίρι. Αρχικά τοποθετήθηκε μόνωση στους περιμετρικούς τοίχους αλλά και στις οροφές ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες της κατοικίας. Τοποθετήσαμε σύστημα αντλίας θερμότητας ψύξης θέρμανσης σε συνδυσαμό με Fan Coil έτσι ώστε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού σε όλες τις εποχές. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ατομικό θερμοστάτη έτσι ώστε ο χρήστης να επιλέγει την θερμοκρασία που επιθυμεί. Στο σαλόνι τοποθετήθηκε ενεργειακό τζάκι ξύλου 14kW της εταιρείας Kratki.

Η ενεργειακή αναβάθμιση όμως δεν σταματά εδώ. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στο ζεστό νερό χρήσης της κατοικίας. Τοποθετήσαμε στο λεβητοστάσιο boiler τριπλής ενέργειας της εταιρείας Calpak που συνδέθηκε με την αντλία θερμότητας αλλά και με ηλιακούς συλλέκτες μέσω συστήματος βεβιασμένης κυκλοφορίας. Όταν ο ήλιος δεν επαρκεί το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα την αντλία θερμότητας έτσι ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ζεστό νερό στην κατοικία.

Το σπίτι παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία στους ιδιοκτήτες και τους ευχόμαστε να το χαρούν με υγεία και πάντα ευτυχισμένες στιγμές!        

Τοποθεσία: 
Πειραιάς
Επιφάνεια (τ.μ.): 
113
Παράδοση έργου: 
Δεκέμβριος 2019
Διάρκεια κατασκευής: 
6 μήνες