ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η συγκεκριμένη κατοικία (μεζονέτα 140τ.μ.) κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η ανακαίνιση δίχως σχεδόν κανένα περιορισμό ήταν ολική.

Μετά από την επιλογή του τελικού σχεδίου μέσα από διάφορες προτάσεις φωτορεαλιστικών μοντέλων 3d οι εργασίες που εκτελέστηκαν ήταν οι κάτωθι:

Καθαιρέσεις όλων των εσωτερικών τοιχοποιιών ώστε να δημιουργηθούν οι νέοι χώροι και το ένα επιπλέον δωμάτιο, αποξηλώσεις παλαιών ντουλαπών, πορτών, κουζίνας κτλ.

Καθαίρεση παραδοσιακού τζακιού και τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού τριών όψεων της εταιρείας EdilKamin Side 3 με συρρόμενη πόρτα με επιβλητική σύνθεση τηλεόρασης και ραφιών.

Νέο δίκτυο θέρμανσης με χρήση αντλίας θερμότητας Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών ψύξης θέρμανσης με επίτοιχες μονάδες fan coil σύμφωνα με μελέτη θερμικής άνεσης των χώρων.

Νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με πολυστρωματικούς αγωγούς και pvc 6atm αντίστοιχα.

Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση με κεντρικό πίνακα και υποπίνακα στο πάνω όροφο, με εγκατάσταση δικτύου data, τοποθέτηση συναγερμού Cadex και πριζοδιακοπτικού υλικού ABB.

Κατασκευή οροφών γυψοσανίδας σε σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα με περιμετρικό κρυφό φωτισμό και γραμμικό χωνευτό αντίστοιχα.

Αφαίρεση υφιστάμενου μαρμάρινου δαπέδου και τοποθέτηση κολλητού προγυαλισμένου ημιμασίφ δαπέδου.

Κατασκευή νέας κουζίνας με βακελιτικά πορτάκια και πάγκο, με ποικίλους μηχανισμούς επαναφοράς και φρένων.

Κατασκευή τριών ανοιγόμενων ντουλαπών στα παιδικά δωμάτια, καθώς και τρίφυλλης συρρόμενης στο master υπνοδωμάτιο καθώς και νέων εσωτερικών πορτών cpl.

Κατασκευή δύο μπάνιων (ένα σε κάθε επίπεδο) με νέα είδη υγιεινής της Ideal Standard εντοιχισμένα και μη, με γυάλινες καμπίνες μπάνιου και φωτισμό οροφής μέσω φωτιστικών σωμάτων σποτ αλλά και από απλίκες led τοίχου.

Η εσωτερική σκάλα από μασίφ δρύινη ξυλεία με προστατευτικά τρίπλεξ κρύσταλλα κάνει τη μετάβαση άνετη στο πάνω επίπεδο και δένει αρμονικά στο ύφος του κάτω ορόφου της μεζονέτας.

Νέα κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Alumil ενεργειακά με διπλούς υαλοπίνακες και ηλεκτρικά ρολά.

Τέλος οι χρωματισμοί (διπλοί σπατουλαριστοί) σε γήινες απαλές αποχρώσεις έδωσαν την πολυτέλεια και το λιτό ύφος χωρίς να κουράζει στην όψη και ανέδειξαν όλους τους χώρους από κάθε δωμάτιο ή χώρο ξεχωριστά.

Tips για τα παιδικά δωμάτια ήταν σίγουρα το φωτιστικό με το τριφύλλι του Παναθηναϊκού στο υπνοδωμάτιου του Αλέξανδρου, η φωτοταπετσαρία του Spiderman στο δωμάτιο του Σπύρου και το ροζ κλαδί στο δωμάτιο της Κωνσταντίνας που χαροποίησαν ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους.

Τοποθεσία: 
Άλιμος
Επιφάνεια (τ.μ.): 
140
Παράδοση έργου: 
Μάιος 2016
Διάρκεια κατασκευής: 
4 Μήνες