Ανακαίνιση σπιτιού στην Αργυρούπολη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Αργυρούπολη
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 80
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Ιούλιος 2017
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 Μήνες

Το νέο project ανακαίνισης, ένα διαμέρισμα έκτασης 80τ.μ. που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ήταν η νέα πρόκληση για την ομάδα της Mecha.
Μετά από την επιλογή του τελικού σχεδίου μέσα από διάφορες προτάσεις φωτορεαλιστικών μοντέλων 3D, οι εργασίες που εκτελέστηκαν ήταν:
Καθαιρέσεις εσωτερικών τοιχοποιιών ώστε να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος χώρος της κουζίνας και του σαλονιού και τραπεζαρίας, αποξηλώσεις παλαιών ντουλαπών, πορτών, κουζίνας, μπάνιου κτλ.
Νέο δίκτυο θέρμανσης με χρήση επίτοιχου λέβητα αερίου Daikin με νέα σώματα καλοριφέρ εσωτερικού βρόγχου τύπου πάνελ της εταιρείας Purmo.
Νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με πολυστρωματικούς αγωγούς Valsir και PVC 6atm αντίστοιχα, με ζεστά νερά χρήσης τόσο από ηλιακό θερμοσίφωνα όσο και από τον επίτοιχο λέβητα αερίου Daikin μέσω τρίοδης ηλεκτροβάνας.
Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα, με εγκατάσταση δικτύου data, τοποθέτηση συναγερμού Paradox με οθόνη αφής και πριζοδιακοπτικού υλικού Schneider.
Κατασκευή οροφών γυψοσανίδας σε σαλόνι- τραπεζαρία με περιμετρική σκοτία, γραμμικό φωτισμό και σποτ οροφής.
Τοποθέτηση πλακιδίων σε σχήμα εξάγωνου σε γκρι απόχρωση στο χώρο της κουζίνας, που εισχωρεί και γίνεται ένα με προγυαλισμένο ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο σε σαλόνι και τραπεζαρία.
Κατασκευή νέας κουζίνας με πορτάκια σε βαφή λάκα σε ματ υφή με μηχανισμούς επαναφοράς και φρένων και βακελιτικό πάγκο.
Κατασκευή δύο νέων συρόμενων ντουλαπών στα υπνοδωμάτια, καθώς και νέων εσωτερικών πορτών.
Κατασκευή ενός νέου μπάνιου, με νέα είδη υγιεινής της Ideal Standard και καζανάκι εντοιχισμού Geberit.
Οι χρωματισμοί (διπλοί σπατουλαριστοί) σε pal αποχρώσεις έδωσαν μοντέρνο και κεφάτο ύφος σε ένα άλλοτε μουντό σκηνικό και ανέδειξαν τη διαφορετικότητα του κάθε δωματίου.
Τέλος τοποθετήθηκε νέα πόρτα ασφαλείας της εταιρείας Siamo με επένδυση καπλαμά.
Tips: Το ιδιαίτερο πλακάκι που τοποθετήθηκε στη πλάτη και το δάπεδο της κουζίνας, που σε συνδυασμό με το ξύλινο πάτωμα έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο στη μοντέρνα κουζίνα και ταίριαξε τη νέα όψη του νέου σαλονιού.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού