ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κατοικία κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το ύφος, τα υλικά και γενικότερα η νοοτροπία της κατασκευής ήταν συνυφασμένη με την τότε εποχή. Με απλές παρεμβάσεις όπως η αλλαγή στην θέση της κουζίνας στο χώρο του σαλονιού, το νέο μπάνιο, τα νέα εξωτερικά κουφώματα και οι νέες χρωματικές επιλογές, μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τον χώρο.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που εκτελέστηκαν ήταν:

Καθαιρέσεις παλαιάς κουζίνας, μπάνιου και εξωτερικών κουφωμάτων.

Νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με πολυστρωματικούς αγωγούς και pvc 6atm αντίστοιχα.

Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση κουζίνας, ηλεκτρολογικού πίνακα και μικρομεταβολές στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας με εγκατάσταση δικτύου data και τοποθέτηση πριζοδιακοπτικού υλικού Legrand.

Κατασκευή νέας κουζίνας με βακελιτικά πορτάκια και πάγκο σε συνδιασμό με ακρυλικά κρεμαστά, με  μηχανισμούς επαναφοράς και φρένων.

Κατασκευή νέου υπνοδωματίου στον παλιό χώρο της κουζίνας με τοποθέτηση πλακιδίων σε απομίμηση ξύλου στο δάπεδο και νέα ντουλάπα.

Κατασκευή νέου μπάνιου με νέα είδη υγιεινής της Grohe και νέο θερμαντικό σώμα τύπο πετσετοκρεμάστρας.

Τοποθέτηση νέας πόρτας ασφαλείας Siamo Doors.

Εργασίες χρωματισμών σε απαλές αποχρώσεις ανέδειξαν όλους τους χώρους.

Τέλος ευχάριστη νότα έδωσε η κατασκευή του φωταγωγού που από έναν απλό χώρο μετατράπηκε σε ένα «τοπίο» ύστερα από τοποθέτηση vintage πλακιδίων στο δάπεδο και μια τεχνοτροπία στον τοίχο που είναι εμφανής από το εσωτερικό της κατοικίας και συμπληρώνεται από γλάστρες και φυτά.

Τοποθεσία: 
Καλλιθέα
Επιφάνεια (τ.μ.): 
122
Παράδοση έργου: 
Ιανουάριος 2016
Διάρκεια κατασκευής: 
2,5 Μήνες

Η επιλογή της Mecha Engineering για την ανάληψη του έργου της ανακαίνισης της πατρικής μου οικίας στην Καλλιθέα αποδείχθηκε μάλλον εύκολη υπόθεση αφού λίγο η ολοκληρωμένη δουλειά τους σε ένα φιλικό σπίτι, λίγο το χαμηλό προφίλ του κ. Αλουκου Ευσταθίου με έπεισαν να την επιλέξω. Το όλο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν φαινόταν αρχικά αφού η πολυκατοικία ήταν κατασκευής του 1960, με τις τότε τεχνικές και διαρυθμισεις (μεσοτοιχιες, στενοί διάδρομοι κλπ) συν το γεγονός ότι μένω πια στο Μεσολόγγι και ως εκ τούτου η βασική επικοινωνία με την εταιρεία ήταν μέσω τηλεφώνου και email.

Michael K