Ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Καλλιθέα
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 64 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Δεκέμβριος 2016
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 5 Μήνες

Το νέο μας έργο βρίσκεται στην Καλλιθέα σε μια κλασική πολυκατοικία του 1960. Ο νέος σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή ενιαίου σαλονιού και κουζίνας και δυο ανεξάρτητων υπνοδωματίων. Καταφέραμε σε ένα σχετικά μικρό διαμέρισμα 64 τμ να έχουμε άνετους και λειτουργικούς χώρους. Το σημείο όμως που κάνει το συγκεκριμένο ακίνητο να ξεχωρίζει είναι η φανταστική πίσω αυλή που ανακατασκευάστηκε με τις νέες τάσεις της εποχής.
Στο σαλόνι ξεχωρίζουν τα σκούρα χρώματα, το τζάκι βιοαιθανόλης στην εντυπωσιακή εσοχή με τα φωτιζόμενα ράφια, ο κρεμαστός απορροφητήρας κουζίνας, ο ενιαίος πάγκος Corian και η πέτρινη επένδυση του τοίχου. Στο μπανιο ο κρυφός φωτισμός πίσω από τον καθρέπτη δίνει μια χαλαρωτική διάθεση. Η τεράστια ντουζιέρα είναι απολαυστική και ο πάγκος από τσιμεντοκονία σε συνδυασμό με τον πέτρινο νιπτήρα δίνουν ένα ξεχωριστό στυλ στο μπάνιο.
Ενεργειακά το σπίτι αναβαθμίστηκε στην πρώτη κατηγορία με την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων θερμοδιακοπής Alumil M20000, την εσωτερική μόνωση στο εμπρός μέρος και την εξωτερική στο πίσω μέρος. Τοποθετήθηκε εγκατάσταση αερίου και ηλιακός θερμοσίφωνας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η επιλογή της Mecha Engineering για την ανάληψη του έργου της ανακαίνισης της πατρικής μου οικίας στην Καλλιθέα αποδείχθηκε μάλλον εύκολη υπόθεση αφού λίγο η ολοκληρωμένη δουλειά τους σε ένα φιλικό σπίτι, λίγο το χαμηλό προφίλ του κ. Αλουκου Ευσταθίου με έπεισαν να την επιλέξω. Το όλο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν φαινόταν αρχικά αφού η πολυκατοικία ήταν κατασκευής του 1960, με τις τότε τεχνικές και διαρυθμισεις (μεσοτοιχιες, στενοί διάδρομοι κλπ) συν το γεγονός ότι μένω πια στο Μεσολόγγι και ως εκ τούτου η βασική επικοινωνία με την εταιρεία ήταν μέσω τηλεφώνου και email.
Michael K - Google review

Περισσότερα έργα

Μενού