Ανακαίνιση σπιτιού στον Άλιμο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Άλιμος
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 123
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Φεβρουάριος 2016
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 1 Μήνας

Η κατοικία που μας ανατέθηκε να ανακαινίσουμε είναι στην περιοχή του Καλαμακίου και βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε το 1970. Η δουλειά μας περιορίστηκε στον ενιαίο χώρο σαλονιού – τραπεζαρίας, στην είσοδο του σπιτιού καθώς και μερικώς στον χώρο της κουζίνας.
Τα ζητούμενα των ιδιοκτητών ήταν ξεκάθαρα από την αρχή: Να τοποθετηθεί ξύλινο πάτωμα γιατί το κρύο μάρμαρο δεν τους προσέφερε την «ζεστασιά» που ήθελαν στο σπίτι τους. Επίσης λόγω τελευταίου ορόφου και βορινού προσανατολισμού το σαλόνι και η τραπεζαρία ήταν από τα πιο κρύα σημεία του σπιτιού οπότε και αυτο το σημείο έπρεπε να διορθωθεί. Η κουζίνα είχε ανακαινιστεί πρόσφατα οπότε ήταν ένα σημείο που δεν θέλαμε να αντικαταστήσουμε.
Η πρόταση μας, για να μεταμορφώσουμε τον χώρο και να τον κάνουμε πιο ζεστό για την οικογένεια, περιλάμβανε αντικατάσταση του μαρμάρινου πατώματος με ξύλινο ημιμασίφ δάπεδο, ενίσχυση της θέρμανσης με την αντικατάσταση του παλιού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό και την τοποθέτηση μονώσεων στην οροφή του χώρου ώστε να περιοριστούν οι απώλειες. Μετά τα τρισδιάστατα σχέδια που αποφασίστηκαν από κοινού προχωρήσαμε στην όλη κατασκευή.
Διακοσμητικά ξεχωρίζει η ενιαία σύνθεση του γωνιακού ενεργειακού τζακιού Kratki Oliwia 18kW που έχει ντυθεί με μαύρο γρανίτη. Επίσης πήραμε το ίδιο ξύλο του πατώματος και δημιουργήσαμε μια κατασκευή πίσω από την τηλεόραση όπως επίσης και ένα ράφι στην σύνθεση για να ταιριάξουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τις κρεμαστές οροφές και τους κρυφούς φωτισμούς στην οροφή. Τέλος για το ενυδρείο του σπιτιού κατασκευάστηκε μια σύνθεση – ντουλάπα εισόδου έτσι ώστε να προσφέρει πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και μια ωραία εικόνα καθώς μπαίνεις στην κατοικία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού