Ανακαίνιση σπιτιού στο Μαρούσι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Μαρούσι
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 95 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Σεπτέμβριος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3,5 Μήνες

Το έργο αφορά την ανακαίνιση διαμερίσματος 95τ.μ., σε πολυκατοικία της δεκαετίας του ’70 στο Μαρούσι.

Η νέα διαρρύθμιση του χώρου δημιουργεί έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο. Ο περιορισμένος χώρος του διαμερίσματος αξιοποιήθηκε με γνώμονα την καλύτερη χρήση της κατοικίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ενοποίηση των χώρων της κουζίνας, του καθιστικού και του σαλονιού, προσφέροντας άνεση και χρηστικότητα. Το υπόλοιπο διαμέρισμα αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Επιπλέον δημιουργήθηκε μια νέα μικρή αποθήκη, που εξυπηρετεί τις κοινόχρηστες ανάγκες της κατοικίας.

Η πρώτη επαφή του επισκέπτη με το διαμέρισμα είναι ο μεγάλος ενιαίος χώρος σαλονιού, τραπεζαρίας και κουζίνας με το εντυπωσιακό δρύινο ημιμασίφ δάπεδο, χώροι μεγάλοι και άνετοι που αξιοποιούνται πλήρως στην καθημερινότητα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης. 

Στην κουζίνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο μασίφ ξύλινος πάγκος, ο οποίος αποτελεί τη συνέχεια του δρύινου πατώματος του σαλονιού κάνοντας ταυτόχρονα ένα έντονο contrast με το δάπεδο. Η ιδιαίτερη μεταλλική κατασκευή στήριξης του πάγκου ως νησίδα της κουζίνας, δίνει το στίγμα του σύγχρονου αρχιτεκτονικού στοιχείου, προσφέροντας πρακτικότητα και αποθηκευτικό χώρο.

Τα υπνοδωμάτια παραμένουν όπως και στον αρχικό σχεδιασμό της κατοικίας απομονωμένα από τους χώρους διημέρευσης.

Το δάπεδο που τοποθετήθηκε στο σαλόνι και τα τρία υπνοδωμάτια και αισθητικά ταιριάζει καλύτερα με το υπόλοιπο σπίτι, είναι παρκέ ημιμασίφ.

Ντουλάπες και εσωτερικές πόρτες σε βαφή λάκας συμπληρώνουν την υψηλή αισθητική του διαμερίσματος.

Το μπάνιο είναι ευρύχωρο και άνετο. Νέα εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής σε μαύρη απόχρωση, πλακάκια σε δάπεδο και τοίχους, ανοξείδωτη καμπίνα ντους με securite κρύσταλλα ασφαλείας και ένα μεγάλο έπιπλο από καπλαμά με επιτραπέζιο νιπτήρα και καθρέπτη με κρυφό φωτισμό, εξασφαλίζουν όλες τις ανάγκες και την υγιεινή των κατοίκων.

Οι επεμβάσεις όμως που έγιναν δεν περιορίζονται μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Η κατοικία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η κατοικία αναβαθμίστηκε στην Α’ ενεργειακή κατηγορία και στην επίτευξη του ενεργειακού αυτού στόχου, συντέλεσαν όλες οι κάτωθι εργασίες:

  • Τοποθετήθηκαν νέα ενεργειακά κουφώματα θερμοδιακοπής με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.
  • Έγινε εφαρμογή εξωτερικής θερμοπρόσοψης πάχους 10εκ.
  • Τοποθετήθηκε ηλιακός θερμοσίφωνας στο δώμα της πολυκατοικίας.

Στον τομέα της θέρμανσης έγινε αποκοπή από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας και τοποθετήθηκε αυτόνομο σύστημα με επίτοιχο λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου, ο οποίος περιλαμβάνει αντιστάθμιση εσωτερικής θερμοκρασίας.

Έγινε αναβάθμιση φωτισμού χρησιμοποιώντας λαμπτήρες led και τοποθετήθηκαν συσκευές διαχείρισης ενέργειας (smart home).

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια κατοικία που ξεχωρίζει. Οι υφές, τα πολυτελή υλικά, η γήινη και απαλή χρωματική παλέτα με το λευκό να κυριαρχεί, προσδίδουν την απόλυτη ισορροπία του μοντέρνου με το σύγχρονο στοιχείο και την κομψότητα να κυριαρχεί σε κάθε χώρο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού