Ανακαίνιση σπιτιού στο Παγκράτι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Παγκράτι
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 100
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Απρίλιος 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 5,5 Μήνες

Τον Απρίλιο του 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα ακόμα  έργο ανακαίνισης σπιτιού από την ομάδα της MECHA Engineering στην περιοχή του Παγκρατίου.

Οι επιθυμίες των ιδιοκτητών να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σπίτι, συνδυάζοντας τον χώρο του σαλονιού και της κουζίνας, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ανανέωσης, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη λειτουργικότητα στους χώρους του σπιτιού.

Μέσω μιας λεπτομερούς τρισδιάστατης ανάλυσης του σπιτιού, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό πάσο, προκειμένου να αυξήσουμε τον χώρο των ντουλαπιών στην κουζίνα και να ορίσουμε με σαφήνεια τα όρια μεταξύ των χώρων του σαλονιού και της κουζίνας.

Στον χώρο του σαλονιού, προσαρμόσαμε μια εντυπωσιακή, εξατομικευμένη βιβλιοθήκη με μεταλλικά ράφια, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών για μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Στο τέλος αυτής της βιβλιοθήκης, δημιουργήσαμε μια όμορφη γωνία ανάγνωσης, χαρίζοντας έναν ιδανικό χώρο για χαλάρωση και ξεκούραση.

Για την κουζίνα, επιλέξαμε την κορυφαία ιταλική εταιρεία Arredo3, χρησιμοποιώντας ξύλινα πορτάκια βάσεως και λευκά κρεμαστά που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, δίνοντας ένα αίσθημα απεριόριστου χώρου. Η κουζίνα διαθέτει το σύστημα gola για αόρατα χερούλια, ενισχύοντας την αισθητική καθαρότητα. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετήθηκε χαλαζίας τύπου Calacatta, ενώ η πλάτη επενδύθηκε με εντυπωσιακό κίτρινο rustic πλακάκι.

Στο πρώτο μπάνιο του σπιτιού εγκαταστάθηκε πράσινο τουβλάκι με εντοιχιζόμενες μπαταρίες και είδη υγιεινής, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό και φιλικό περιβάλλον. Στο δεύτερο μπάνιο, επιλέξαμε μαρμάρινο πλακάκι μεγάλης διάστασης (2,40*1,20) και ξεχωριστές μπαταρίες, δίνοντας έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας. Ακόμα, χρησιμοποιήσαμε το ίδιο μαρμάρινο πλακάκι για την κατασκευή του νιπτήρα.

Ενεργειακά, το σπίτι αναβαθμίστηκε με νέα κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής και αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας σε συνδυασμό με fan coil της εταιρείας Daikin. Αυτό το σύστημα προσφέρει θέρμανση και κλιματισμό σε όλους τους χώρους, με ανεξάρτητους θερμοστάτες, ενισχύοντας την ενεργειακή απόδοση και την άνεση των κατοίκων.

Τέλος, τοποθετήθηκαν ταμπαδωτές πόρτες με φινίρισμα λευκής λάκας της εταιρείας Golden Door, συνοδευόμενες από νέες ντουλάπες με ενιαία κουτιά και κρυφό φωτισμό εσωτερικά, προσθέτοντας μια πινελιά λειτουργικού σχεδιασμού και κομψότητας στο σύνολο του σπιτιού.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

σαλόνι χώρος διαβάσματος
μαύρη βιβλιοθήκη
μαύρη βιβλιοθήκη
σαλόνι
λευκή κουζίνα
τραπεζαρία με ξύλινα πόδια
γυάλινη τραπεζαρία
λευκές καρέκλες
νεροχύτης από χαλαζία
γυάλινη ντουζιέρα
μαρμάρινο πάτωμα μπάνιου
αιωρούμενος νιπτήρας
πράσινο πλακάκι μπάνιου
μαρμάρινο μπάνιο
νιπτήρας από μάρμαρο
μαύρο πλακάκι μπάνιου
ασπρόμαυρο μπάνιο
νιπτήρας από μάρμαρο
υπνοδωμάτιο σε γήινες αποχρώσεις
ξύλινη ντουλάπα

Περισσότερα έργα

Μενού