Ανακαίνιση κατοικίας στο Γαλάτσι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Γαλάτσι
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 75
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάρτιος 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 μήνες

Το νέο project που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η ολική ανακατασκευή και ανακαίνιση σπιτιού, ενός κλασικού διαμερίσματος 75τμ στο Γαλάτσι Αττικής.

Το διαμέρισμα ήταν κατασκευασμένο το 1975 και είχε 2 υπνοδωμάτια ξεχωριστή κουζίνα, μπάνιο και ένα μικρό καθιστικό. Αρκετά τετραγωνικά μέτρα «έτρωγε» ένας μεγάλος διάδρομος καθώς και ένα ξεχωριστό χωλ στην είσοδο του σπιτιού.

Σκοπός μας ήταν να μεταμορφώσουμε το παλιό διαμέρισμα σε ένα σύγχρονο σπίτι. Έτσι γκρεμίσαμε σχεδόν όλους τους εσωτερικούς τοίχους και δημιουργήσαμε 2 άνετα δωμάτια και ενιαίο χώρο σαλονιού – κουζίνας. Εκμεταλλευτήκαμε τον μεγάλο διάδρομο και τοποθετήσαμε μια μεγάλη ντουλάπα που φιλοξενεί το πλυντήριο και στεγνωτήριο και λειτουργεί και σαν μικρή αποθήκη της κατοικίας.

Κατασκευάσαμε νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές παροχές για τους νέους χώρους και τοποθετήθηκε ενιαία γυψοσανίδα στην οροφή για να υποδεχθεί τα φωτιστικά σποτ. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ενεργειακή αυτονομία καθώς κατασκευάστηκε νέο μονοσωλήνιο κύκλωμα θέρμανσης και σύνδεση με αυτόνομο λέβητα φυσικού αερίου που εκτός από θέρμανση προσφέρει και άφθονο ζεστό νερό στο διαμέρισμα. Σε κάθε χώρο τοποθετήθηκε κλιματιστική μονάδα για πλήρη αυτονομία της κατοικίας.

Επιλέξαμε γήινους χρωματισμούς τόσο στο πλακάκι δαπέδου όσο και στα χρώματα της κουζίνας και των τοίχων. Στο μπάνιο τοποθετήθηκαν εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής και επενδύθηκε με πλακάκι μαρμάρου σε ανοιχτό χρώμα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού