Αποπεράτωση κατοικίας στη Γλυφάδα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Γλυφάδα
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 95 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάρτιος 2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 5 Μήνες

Ολοκληρώθηκε η αποπεράτωση κατοικίας 2ου ορόφου στην περιοχή της Γλυφάδας. Η συγκεκριμένη κατοικία εμβαδού 95 τετραγωνικών μέτρων είχε μείνει ανεκμετάλλευτη στο στάδιο των σοβάδων από το 2001. Σκοπός μας ήταν να ολοκληρώσουμε την κατασκευή αλλά και να τακτοποιήσουμε όλα τα διαδικαστικά έγγραφα ώστε να εγκατασταθεί μετρητής ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ αλλά και να τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις προς την πολεοδομία και το ΙΚΑ.
Αφού έγινε ο απαραίτητος σχεδιασμός από το τμήμα Interior design της εταιρείας μας προχωρήσαμε στην κατασκευή. Ο συνδυασμός του μαύρου με το λευκό, η open plan κουζίνα καθώς και το εντυπωσιακό δάπεδο σε στυλ μαρμάρου συνθέτουν μια minimal διακόσμηση.
Στο σαλόνι θα ξεχωρίζαμε την ιδιαίτερη υφή και αισθητική του γκρι τοίχου που έχει επενδυθεί με πατητή τσιμεντοκονία και τις λιτές γραμμές των επίπλων. Στην κουζίνα ξεχωρίζει ο πάγκος Corian καθώς και τα λευκά γυαλιστερά πορτάκια. Το μπάνιο που βρίσκεται δίπλα στο σαλόνι ακολουθεί την ίδια αισθητική με τα γκρι πλακάκια και τον λευκό πάγκο επενδεδυμένο με πατητή τσιμεντοκονία.
Στα δωμάτια επιλέχθηκαν δάπεδα με πλακάκι σε χρώμα ξύλου, ντουλάπες σε σκούρες αποχρώσεις και πιο ζεστοί χρωματισμοί στους τοίχους. Την ίδια αισθητική ακολούθησε και το en suite μπάνιο που βρίσκεται δίπλα στο κύριο υπνοδωμάτιο.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. Τοποθετήθηκαν ενεργειακά κουφώματα της εταιρείας Europa σειρά 6000 Hybrid και έγινε νέα θερμομόνωση της ταράτσας με εξηλασμένη πολυστερίνη Fibran XPS 10 εκατοστών. Φυσικά ακολούθησαν αφρομπετά ρύσεων και ασφαλτόπανο ψηφίδα που υγρομόνωσαν όλη την επιφάνεια. Ειδική μέριμνα είχε δοθεί στην τοποθέτηση των ηλιακών καθώς είχε κατασκευαστεί μεταλλική βάση τοποθέτησης που απέτρεψε την διάτρηση της μόνωσης.
Για την αποπεράτωση της κατοικίας έγιναν και οι παρακάτω εργασίες:
Τοποθέτηση νέου μετρητή ΕΥΔΑΠ και νέα παροχή προς το διαμέρισμα
Νέα υδραυλική εγκατάσταση με σωλήνες Valsir 18mm και πίνακα υδροληψίας
Τοποθέτηση νέου μετρητή ΔΕΗ και νέα παροχή προς το διαμέρισμα
Νέα ηλεκτρική εγκατάσταση, καλωδίωση και τοποθέτηση συναγερμού PARADOX και δίκτυο DATA και TV σε κάθε δωμάτιο
Μονοσωλήνιο δίκτυο θέρμανσης με πολυστρωματικούς αγωγούς Valsir και σώματα Ventil εσωτερικού βρόχου
Εντιχοιζόμενα είδη υγιεινής στα μπάνια και κατασκευή τσιμεντένιου πάγκου
Κατασκευή οροφής γυψοσανίδας με σκωτία φωτισμού και εσοχών κουρτίνας σε όλα τα κουφώματα (κουρτινιέρες)
Κατασκευή κοινόχρηστου κλιμακοστασίου με τοποθέτηση μαρμάρινων σκαλιών και πλατύσκαλων
Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδων και μπάνιων
Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών και πόρτας ασφαλείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τον Στάθη Αλουκο. Ότι είπαμε από την πρώτη μας συνάντηση έγινε χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα και κυρίως οι λεπτομέρειες. Είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και είμαι χαρούμενος που επέλεξα την MECHA για την ανακαίνιση του σπιτιού μου. Αν φτιάξω και άλλο σπίτι πάλι την MECHA θα επιλέξω!!!
Google Review

Περισσότερα έργα

Μενού