Κατασκευή βίλας στη Ζάκυνθο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ζάκυνθος
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 315
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάρτιος 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 36 Μήνες

Στην πανέμορφη περιοχή του χωριού Κερί Ζακύνθου επέλεξε να κατασκευάσει γνωστός Ιταλός επιχειρηματίας, μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία. Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία, βρίσκεται σε ύψωμα, περιβάλλεται από ελαιόδεντρα και διαθέτει θέα προς το λιμανάκι του Κερίου.

Στόχος των ιδιοκτητών αλλά και των αρχιτεκτόνων ήταν η κατασκευή σπιτιού, το οποία να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον, να συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με τις παραδοσιακές φόρμες και υλικά της περιοχής και να διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες αυτοματισμού για πλήρη έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών της κατοικίας και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης με απώτερο στόχο την ενεργειακή αυτονομία.

Καθώς το κλίμα της περιοχής είναι ιδιαίτερα θερμό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον παθητικό σχεδιασμό του κελύφους και στην προστασία των χώρων από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Η κατοικία διαρθρώθηκε σε δύο κτιριακούς όγκους με βόρειο προσανατολισμό και ανοιχτή προς τη θέα.

Το καθιστικό και η κουζίνα χωροθετούνται στον ισόγειο όροφο του κυρίως κτηρίου ενώ στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το master δωμάτιο με το εντυπωσιακό γωνιακό κούφωμα. Το κύριο κτήριο έχει άμεση πρόσβαση στην θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης καθώς και στον εξωτερικό χώρο καθιστικού.

Στο δεύτερο κτήριο συναντάμε μια αυτόνομη κατοικία – ξενώνα που διαθέτει όλες τις ανέσεις του κυρίως κτηρίου αλλά διατηρεί και την ιδιωτικότητα των επισκεπτών. Διαθέτει μια πισίνα υπερχείλισης στον επάνω όροφο με απρόσκοπτη θέα στην θάλασσα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατοικία είναι παραδοσιακά της περιοχής τα οποία αξιοποιήθηκαν με μια σύγχρονη αισθητική ματιά. Εκτός από την τοπική πέτρα της τοιχοποιίας οι χώροι διημέρευσης, τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια διαστρώθηκαν με πατητό τσιμεντοκονίαμα.

Σημαντικό είναι και το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της κατοικίας που συνδέεται με αντλία θερμότητας ικανής ισχύος ώστε να δώσει την απαιτούμενη θέρμανση στο χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού