Μικροζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Χαλάνδρι
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 60 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάιος 2018
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 3 Μήνες

Η ομάδα της MECHA Engineering ολοκλήρωσε την κατασκευή της κύριας εγκατάστασης της Ζυθοποιίας Αναστασίου.
Το project ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αλλά και πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα μας έργα.
Ο κ. Αναστασίου ήθελε να δημιουργήσει σε ένα μικρό χώρο την παραγωγή της δικής του μπύρας με κύριο χαρακτηριστικό την πρακτικότητα αλλά και την καλαισθησία. Το στοίχημα λοιπόν ήταν να κατασκευάσουμε ένα χώρο παραγωγής που να είναι φιλικός και ευχάριστος σε ένα επισκέπτη που θέλει να πιεί την μπύρα του δίπλα στο βαρέλι που παράγεται!
Μετά από πολλά σχέδια και διαφορετικές διατάξεις καταλήξαμε στην γραμμική τοποθέτηση των μονάδων παραγωγής ώστε να πετύχουμε μια πανοραμική παρουσίαση του εξοπλισμού παραγωγής μπύρας με την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρατηρήσει από πολύ κοντά όλη την διαδικασία ζυθοποίησης.
Ο εξοπλισμός αποτελείται από ένα ζυθοβραστήρα 800 λίτρων και δεξαμενές συνολικής δυναμικότητας 3750 λίτρων. Ο βασικός εξοπλισμός ολοκληρώνεται από ένα ψυκτικό μηχάνημα που εντέχνως έχει τοποθετηθεί πίσω από την ξύλινη κατασκευή που βρίσκεται στο αύλειο χώρο της εγκατάστασης. Συμπληρωματικά το ζυθοποιείο διαθέτει τον δικό του μύλο άλεσης βύνης, τον σταθμό πλυσίματος βαρελιών αλλά και ένα μικρό διαμορφωμένο χώρο γραφείου ώστε να εγγράφονται οι απαραίτητες μετρήσεις των μηχανημάτων.
Οι τοίχοι επενδύθηκαν με τουβλάκι, και στο δάπεδο επιλέξαμε συνδυασμό από τσιμεντοπλακάκι και εποξειδικής βαφής. Στην οροφή δεσπόζουν τα ξύλινα δοκάρι δίνοντας μια rustic αίσθηση.
Σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρά του χώρου έχουν τα φώτα. Επιλέξαμε 2 σενάρια φωτισμού :
Το σενάριο επίσκεψης διαθέτει πολλά μικρά σποτ με λάμπες σε θερμό χρώμα ώστε να έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό για επίσκεψη στον χώρο αλλά και να τονίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου.
Το σενάριο παραγωγής όπου τοποθετήθηκαν 4 φωτιστικά μεγάλης ισχύος αλλά χωρίς να προσβάλουμε τον χαρακτήρα του χώρου που κάνουν την νύχτα μέρα!
Ξεχωριστός είναι και ο εξωτερικός χώρος που επενδύθηκε με ξύλο Ιρόκο σε σκούρα απόχρωση με το λογότυπο να δεσπόζει στον μικρό εξωτερικό τοίχο.
Το σίγουρο είναι ότι δημιουργήσαμε ένα μοναδικό χώρο οπού μπορείς να προμηθευτείς την μπύρα σου στην γειτονική Local Pub και να την απολαύσεις στον χώρο στον οποίο παρήχθη! Κάντε μια βόλτα στο «Μεγαλύτερο μικρό ζυθοποιό του Χαλανδρίου» και απολαύστε 9 διαφορετικές συνταγές τοπικής μπύρας!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού