ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ανακαίνιση σπιτιού έγινε σε διαμέρισμα 70τμ που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Το ζητούμενο από τον πελάτη ήταν να μεταμορφωθεί το διαμέρισμα του 1960 σε ένα σύγχρονο που να διαθέτει όλες τις ανέσεις.

Ξεκινήσαμε από την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου σπιτιού.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε παλιά σπίτια είναι πως δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας είτε από βλάβες που δεν έχουν διορθωθεί είτε από αδυναμία πληρωμής των κοινοχρήστων από τους ενοίκους. Το θέμα αυτό έπρεπε να λυθεί στο διαμέρισμα μας οπότε και προχωρήσαμε στην λύση τοποθέτησης αντλίας θερμότητας της εταιρείας Daikin σε συνδυασμό με fan coil της ίδιας εταιρείας. Το αποτέλεσμα είναι αυτονομία σε θέρμανση και σε ψύξη αλλά και αυτονομία ανά χώρο του σπιτιού. Πχ. στο ένα δωμάτιο μπορούμε να ρυθμίσουμε την θέρμανση στους 21 και στο άλλο στους 24. Το σύστημα αυτό μας δίνει αυτονομία ανά χώρο αλλά και πολύ μεγάλη οικονομία και στην θέρμανση αλλά και στην ψύξη. Φυσικά για τον περιορισμό των απωλειών θέρμανσης αντικαταστάθηκαν τα παλιά ξύλινα κουφώματα με νέα θερμοδιακοπής.

Στα δάπεδα τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια στο σαλόνι ενώ τα υφιστάμενα ξύλινα δάπεδα των δωματίων επιδιορθώθηκαν

Στις ξυλουργικές εργασίες ξεχωρίζουν η νέα κουζίνα και οι συρόμενη ντουλάπα με καθρέπτες που «μεγαλώνει» το δωμάτιο.

Τοποθεσία: 
Αθήνα
Επιφάνεια (τ.μ.): 
70 τ.μ.
Παράδοση έργου: 
Αύγουστος 2015
Διάρκεια κατασκευής: 
3,5 Μήνες