Ολική ανακαίνιση σπιτιού στο Παγκράτι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Αθήνα
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 160 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Ιούνιος 2017
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 5 Μήνες

Όταν η εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις αυτό το αποτέλεσμα πετυχαίνει. Στον 5ο όροφο πολυκατοικίας του Παγκρατίου ένα οροφοδιαμέρισμα με θέα στην Ακρόπολη μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη και αυτόνομη κατοικία. Το μόνο που κρατήσαμε για να μας θυμίζει το παλιό σπίτι είναι το ξύλινο δάπεδο του σαλονιού και της κουζίνας. Η κουζίνα μεταφέρθηκε στον χώρο του σαλονιού οπότε προέκυψαν 3 άνετα υπνοδωμάτια ένας χώρος γραφείου, 2 μεγάλα μπάνια και ένα ευρύχωρο σαλόνι – κουζίνα.
Η κουζίνα «δένει» φανταστικά στον ενιαίο χώρο καθώς ο κρεμαστός απορροφητήρας αλλά και ο κρυφός φωτισμός περιμετρικά του σαλονιού δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και πολυτέλειας. Η κατασκευή της τηλεόρασης μελετήθηκε ιδιαίτερα για να εξαφανιστούν τα αντιαισθητικά καλώδια και τα χρώματα των επίπλων αλλά και των τοίχων ολοκληρώνουν την αρμονία του χώρου. Στα μπάνια εφαρμόστηκε πατητή τσιμεντοκονία σε δάπεδο και τοίχους και σε συνδυασμό με τις εντοιχισμένες βρύσες δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στα υπνοδωμάτια αίσθηση προκαλεί ο τοίχος αναρρίχησης που κατασκευάστηκε για την καθημερινή προπόνηση του πιο μικρού μέλους της οικογένειας.
Για την θέρμανση τοποθετήθηκε αυτόνομος λέβητας αερίου και δίκτυο θέρμανσης με καλοριφέρ τύπου πάνελ. Για την ψύξη τοποθετήθηκε κλιματισμός DAIKIN εντός της ψευδοροφής με τα ιδιαίτερα γραμμικά στόμια TITUS. Τα αλουμίνια είναι πλήρως θερμοδιακοπτόμενα με τζάμια ενεργειακά.
Στο περιμετρικό μπαλκόνι γυαλίστηκε το μωσαϊκό και τοποθετήθηκαν νέες τέντες και ζαρντινιέρες για φυτά.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πολύ καλοί επαγγελματίες, καλές τιμές και πάντα στην ώρα τους. Καλές ιδέες και ανάληψη όλου του έργου με τα συνεργεία τους και προσωπική επίβλεψη. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έκανα μαζί τους ολική ανακαίνιση στο διαμέρισμα της οικογενείας μου στην Αθήνα. Ο Κύριος Στάθης Αλούκος έκανε φανταστική δουλειά. Τους βρήκα στο ίντερνετ!
Yannis Behrakis - Facebook review

Περισσότερα έργα

Μενού