Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού στο Παλαιό Ψυχικό

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Παλαιό Ψυχικό
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 37
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Μάϊος 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 2,5 Μήνες

Το έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση 37 τ.μ. διαμερίσματος, κατασκευής του ’80 στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, το οποίο έγινε με στόχο την εκμετάλλευσή του ως ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης (Bnb).

Οι ανάγκες για χώρους που κλήθηκε να καλύψει η νέα μελέτη αφορούν ένα ενιαίο χώρο εισόδου, καθιστικού, κουζίνας και υπνοδωματίου με ένα λουτρό.

Η μελέτη, σε επίπεδο κάτοψης και κατασκευαστικού σχεδίου, εκπονήθηκε  λεπτομερώς, ώστε όλα τα θέματα διαμόρφωσης και επιλογής υλικών να έχουν οριστικοποιηθεί πριν την έναρξη των εργασιών.

Η όλη αισθητική του χώρου, σύμφωνα με την επιθυμία των ιδιοκτητών, βασίστηκε σε γήινες αποχρώσεις. Η βασική παλέτα περιλαμβάνει δρύινες αποχρώσεις σε έπιπλα κουζίνας και ντουλάπας-γραφείου, ενώ αποχρώσεις απαλού γκρι-μπεζ σε δάπεδο και λουτρό.

Πιο αναλυτικά στο εν λόγο έργο, παρόλο το μικρό μέγεθός του, πραγματοποιήθηκαν όλες οι εργασίες σαν να αντιμετωπίζαμε μια μεγαλύτερη κατοικία.

Επιγραμματικά λοιπόν έγιναν νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τοποθετήθηκαν πλακάκια στο δάπεδο της εταιρείας Marazzi, νέα κουζίνα Ιταλικών προδιαγραφών και ντουλάπα Arredo3 με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, νέα ενεργειακά κουφώματα θερμοδιακοπής της Alumil με ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών, εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής και έπιπλο μπάνιου σε συνδυασμό δρύινου φυσικού καπλαμά και νιπτήρα από πλακάκι Calce-Tortora. Το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τους απαλούς χρωματισμούς της Vivechrom όπου ανέδειξαν την ζεστασιά και το καινούργιο ύφος της νέας κατοικίας.

Όλα τα παραπάνω και με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους, πραγματοποιήσαμε ένα χώρο ιδανικό για απόδραση, όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, τέλειο για φίλους και ζευγάρια ή ακόμα απόλυτα ικανοποιητικό για τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού