Ολική ανακαίνιση σπιτιού στη Νέα Ερυθραία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Νέα Ερυθραία
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 140 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Αύγουστος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4 Μήνες

Το έργο  αφορούσε την ολική ανακαίνιση εσωτερικά μίας μεζονέτας με υπόγειο στην Ν. Ερυθραία, κατασκευασμένη το 1980, με στόχο να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Το υπόγειο περιλαμβάνει τους βοηθητικούς χώρους με το γκαράζ, στο ισόγειο βρίσκεται η κεντρική είσοδος της κατοικίας, ο χώρος του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας. Το ισόγειο περιλαμβάνει και ένα βοηθητικό wc.

Ανεβαίνοντας στον Α’ όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με κοινόχρηστο λουτρό,  και το  Master  υπνοδωμάτιο που διαθέτει το δικό του ensuite λουτρό.

Το πρόβλημα της αρχικής διαρρύθμισης, στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία ήταν ο διαχωρισμός των, πλέον ενιαίων, χώρων με τοιχοποιίες που περιόριζαν τη διάχυση του φωτός.

Με την καθαίρεση δύο διαχωριστικών τοίχων, ο χώρος της εισόδου, της τραπεζαρίας, της κουζίνας και του καθιστικού δεν είναι πια αποκομμένοι και τυφλοί, ενώ δημιουργούν έναν ενιαίο φωτεινό χώρο, σε μια open-plan διάταξη.

Στο χώρο του ισογείου, διακρίνει κάποιος μια ενιαία εσοχή στην οροφή, με κρυφό φωτισμό που έχει σαν σκοπό να δώσει βάθος, να συνδέσει αλλά και να διαχωρίσει ταυτόχρονα, τον πλέον ενιαίο χώρο του ισογείου.

Το υφιστάμενο ξύλινο δάπεδο, λόγω της κατάστασης του, δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί, οπότε αποξηλώθηκε και τοποθετήθηκε νέο μονοσάνιδο, προγυαλισμένο, ημιμασίφ , προκειμένου να έχουμε ένα ζεστό και διαχρονικό αποτέλεσμα.

Για τον ίδιο λόγο, αντικαταστάθηκαν και οι ξύλινες επενδύσεις στην σκάλα και στον Α΄όροφο ώστε να διατηρηθεί μια συνέχεια σε όλους τους χώρους της κατοικίας.

Η νέα διαρρύθμιση των χώρων, τα υλικά και τα χρώματα, οι κρυφοί φωτισμοί, και οι επεμβάσεις όπου έγιναν στους χώρους, συνδυάζονται αρμονικά, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες μια νέα εμπειρία κατοίκησης, με γνώμονα τις πραγματικές λειτουργικές καθημερινές τους ανάγκες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού