ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣTΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το νέο έργο της Mecha Engineering αφορά την ανακαίνιση ενός πολύ όμορφου διαμερίσματος 148τμ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το διαμέρισμα της πολυκατοικίας είχε κατασκευαστεί το 1985, ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου έτσι ώστε οι νέοι χώροι να καλύπτουν τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Έτσι, ο νέος σχεδιασμός βασίστηκε στην ένωση του χώρου της κουζίνας με τον ενιαίο χώρο τραπεζαρίας και καθιστικού δημιουργώντας την αίσθηση μιας μεγαλύτερης κατοικίας. Η χρήση ενός δρύινου divider βοήθησε στο νοητό διαχωρισμό του χώρου που σε συνδυασμό με την κατασκευή εκατέρωθεν του τζακιού στις ίδιες αποχρώσεις έκανε τη μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο πιο ομαλή χωρίς διαφορετικές τονικές αποχρώσεις.

Η κουζίνα της κατοικίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Λειτουργικός σχεδιασμός και Ιταλική φινέτσα. Πορτάκια βαμμένα λάκα σε απόχρωση μέντας σε συνδυασμό με ξύλο και άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι. Στη επέκταση της κουζίνας δημιουργήθηκε χώρος για τη διημέρευση των μελών της οικογένειας, που εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες χαλάρωσης, φαγητού ή ακόμα και εργασίας.

Ο χώρος του σαλονιού απέκτησε νέο χαρακτήρα. Κυρίαρχα στοιχεία η κατασκευή σύνθεσης του τζακιού με ξύλινα πηχάκια, δρύινη βιβλιοθήκη με λευκή λάκα σε ματ υφή και κρυφοί φωτισμοί με φόντο την απόχρωση μέντας στον τοίχο, αποτελούν μια σύνθεση που δεν περνά απαρατήρητη.

Το παλιό WC μετατράπηκε σε ένα άνετο σύγχρονο χώρο. Πλακάκια σε εξάγωνο σχήμα, με διάφορες αποχρώσεις του μπεζ και του μαύρου και με τα μαύρα εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής κλέβουν την παράσταση.

Στο κυρίως μπάνιο του σπιτιού κατασκευάστηκε νέα ντουζιέρα με γυάλινη securite συρόμενη καμπίνα σε μαύρο πλαίσιο, φωτιζόμενος καθρέπτης και εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής.  

Φυσικά σε μια τέτοια ανακαίνιση αντικαταστάθηκαν όλες οι υδραυλικές σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, νέο δίκτυο θέρμανσης με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου όπως και όλες οι ηλεκτρικές παροχές με νέο πριζοδιακοπτικό υλικό. Έγινε συντήρηση όλων των ξύλινων πατωμάτων, έγινε σπατουλάρισμα σε όλους τους τοίχους και οροφές και χρωματίστηκε με οικολογικά χρώματα.

Τοποθεσία: 
Αγία Παρασκευή
Επιφάνεια (τ.μ.): 
148
Παράδοση έργου: 
Δεκέμβριος 2020
Διάρκεια κατασκευής: 
3 μήνες