ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η ολική ανακαίνιση ενός σύγχρονου διαμερίσματος στο Μαρούσι ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Mecha. Με γνώμονα τις ανάγκες των ιδιοκτητών για χρηστικούς χώρους και την αισθητική τους μίνιμαλ διάθεση, η αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε έναν άνετο, πρακτικό  και καλαίσθητο χώρο εμπνευσμένη από το Scandinavian style. Ανοιχτό γκρί, έπιπλα σε μίνιμαλ γραμμή, παστέλ και ουδέτερα χρώματα πρόσφεραν έναν ευχάριστο χώρο στην οικογένεια συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα και φυσικά την λειτουργικότητα.
Το 96 τ.μ. διαμέρισμα αποτελείται από 2 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, ενιαίο σαλόνι με τραπεζαρία και μια ανοιχτού τύπου κουζίνα με νησίδα.
 Η σχεδιαστική ομάδα διαχώρισε στην ουσία την κάτοψη σε δύο ζώνες διατηρώντας την αυτονομία των δωματίων, σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τους διαμένοντες αλλά και τους επισκέπτες.

Με την είσοδο σου στο διαμέρισμα βρίσκεσαι στο χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Κατακλύζεσαι ευχάριστα από το φυσικό φώς που μπαίνει από τα μεγάλα ανοίγματα και αναδεικνύει την καθαρότητα των γραμμών  των επίπλων. 
Η αντίθεση που δημιουργείται με τους υπόλοιπους φυσικούς και φωτεινούς τόνους προσφέρει ένταση διατηρώντας το σύνολο ενωμένο. 
Η ανοιχτού τύπου κουζίνα, σχεδιασμένη ακριβώς πάνω στις ανάγκες των ιδιοκτητών, αποτελεί έναν ευχάριστο, καθημερινό τόπο συνάντησης των μελών της οικογένειας. Το πράσινο του ευκάλυπτου στον  χρωματισμό της κουζίνας, έρχεται να συνδυαστεί με τον Salt & Pepper πάγκο Kerock και να δώσει μία μοναδική εικόνα. 
Το προσωπικό μπάνιο της οικογένειας ακολουθεί την ίδια αισθητική. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το γκρι με το λευκό και οι δρύινες λεπτομέρειες στο έπιπλο του νιπτήρα. Το μοτίβο των διακοσμητικών πλακιδίων τοποθετημένα σε διάταξη double fishbone ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος έχουμε ολόλευκες πόρτες με κρυφή κάσα (less) σε όλο το διάδρομο, δημιουργώντας μία συνέχεια και ένα ενιαίο αποτέλεσμα.
Η τεχνοτροπία των τοίχων σε απόλυτο  λευκούς δημιουργεί μία ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα και έχει ωραία αντίθεση με το γκρί του δαπέδου που εκτείνεται και στους εξωτερικούς χώρους

Τοποθεσία: 
Μαρούσι
Επιφάνεια (τ.μ.): 
85
Παράδοση έργου: 
Ιούλιος 2020
Διάρκεια κατασκευής: 
3,5 μήνες