ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΙΣΟΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΗΠΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Το έργο ανακαίνισης που μας ανατέθηκε αφορούσε την πλήρη ανακατασκευή μιας ισόγειας κατοικίας 75τ.μ. στην Ηλιούπολη. Στην περίπτωση μας όμως δεν ήταν μια συνηθισμένη ανακαίνιση. Η ισόγεια αυτή κατοικία ξεχώριζε λόγω του πολύ όμορφου κήπου τόσο στο εμπρός αλλά και στο πίσω μέρος του σπιτιού. Σκοπός μας ήταν εκτός από την εσωτερική ανακαίνιση να δώσουμε βάρος και στην αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων έτσι ώστε να τους εντάξουμε στην ισόγεια κατοικία.

Για να το καταφέρουμε αυτό δημιουργήσαμε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα στην τραπεζαρία της οικίας έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον υπέροχο πίσω κήπο. Για το εμπρός κομμάτι έγινε ανακατασκευή της μάντρας δημιουργώντας έτσι την αίσθηση ιδιωτικότητας που επιθυμούσαμε.

Λίγα λόγια και για την ανακαίνιση! Το παλιό σπίτι της δεκαετίας του ’70 άλλαξε ολοκληρωτικά μορφή. Επανασχεδιάσαμε όλους τους χώρους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ενιαίος χώρος σαλονιού κουζίνας τραπεζαρίας. Φυσικά όλες οι υδραυλικές και ηλεκτρικές παροχές έγιναν εξ’ αρχής. Το μπάνιο κατασκευάστηκε εξ’ αρχής και ξεχωρίζει με την αρμονική επιλογή των χρωμάτων αλλά και την γωνιακή γυάλινη ντουζιέρα.

Στον χώρο εντυπωσιάζει η λευκή κουζίνα με πορτάκι rustic σε χρώμα λευκή λάκα που δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σπίτι. Επίσης στο χώρο της τραπεζαρίας κατασκευάστηκε ένα έπιπλο το οποίο δημιούργησε κάθισμα για το τραπέζι αλλά και αποθηκευτικό χώρο και κάτω από τα καθίσματα αλλά και στην πλάτη της κατασκευής.

Σε όλο το σπίτι τοποθετήθηκε ημιμασίφ προγυαλισμένο μονοσάνιδο πάτωμα που συμπληρώνει αρμονικά τον χώρο.

Στην πίσω αυλή κατασκευάστηκε νέα πέργολα για να αναπτυχθεί η κληματαριά και τοποθετήθηκαν πλακάκια σε όμορφες αποχρώσεις. Η εμπρός μάντρα ντύθηκε με WPC σε χρώμα φυσικού ξύλου και κατασκευάστηκε ειδική διπλή συρόμενη πόρτα για το γκαράζ των μηχανών.

 

Τοποθεσία: 
Ηλιούπολη
Επιφάνεια (τ.μ.): 
75
Παράδοση έργου: 
Δεκέμβριος 2019
Διάρκεια κατασκευής: 
5 μήνες