ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ

Το νέο έργο της Mecha βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Φιλοθέη. Ο λόγος για ένα διαμέρισμα 70τ.μ. του δευτέρου ορόφου σε πολυκατοικία με έτος κατασκευής το 1981.

Η ανακαίνιση ήταν ολική, καθώς δεν διατηρήθηκε απολύτως τίποτα από τα υλικά που υπήρχαν. Η διάταξη των χώρων άλλαξε καθώς έγινε συνένωση της κουζίνας με το σαλόνι και την τραπεζαρία δίνοντας άνεση στον νέο χώρο, ενώ τα υπνοδωμάτια και το λουτρό παρέμειναν στην ίδια χωροθέτηση.

Όλες οι υδραυλικές και ηλεκτρικές παροχές έγιναν ώστε να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες μιας κατοικίας που σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Υπάρχει δυνατότητα τηλεχειρισμού ψύξης και θέρμανσης μέσω έξυπνων συστημάτων και χρήση εφαρμογών που ακόμα και από ένα smartphone είναι πολύ εύκολο στον χρήστη να έχει τον πλήρη έλεγχο της ψύξης ή ακόμα και της θέρμανσης των χώρων. Πιο αναλυτικά για το σύστημα θέρμανσης τοποθετήθηκε λέβητας φυσικού αερίου της εταιρείας Daikin που σε συνεργασία του μέσω υδραυλικού συστήματος έξυπνης διαχείρισης με ηλιακό θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας ως προς το ζεστό νερό χρήσης. Ως προς τη θέρμανση η χρήση έξυπνου θερμοστάτη διατηρεί τη θερμοκρασία των χώρων στα επιθυμητά επίπεδα εξοικονομώντας τη μέγιστη ενέργεια. Για την ψύξη της κατοικίας επιλέχθηκαν κλιματιστικές μονάδες και αυτές με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης.

Στο μπάνιο τοποθετήθηκαν εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής με έπιπλα σε φυσικούς χρωματισμούς από φυσικό καπλαμά. Κρεμαστή λεκάνη, κτιστός πάγκος νεροχύτη με επιτραπέζιο νιπτήρα, ντουσιέρα με γυάλινα κρύσταλλα, εσοχές σε εξωτερικούς τοίχους και διάταξη πλακιδίων chevron συντελούν στο νέο μοντέρνο λουτρό.

Τα παλαιά μαρμάρινα δάπεδα αντικαταστάθηκαν με πλακάκια διαστάσεων 60x120cm στον ενιαίο χώρο κουζίνας, τραπεζαρίας και σαλονιού, ενώ συνεχίστηκαν τα ίδια και στους εξώστες ώστε να φαίνεται το εξωτερικό μέρος του σπιτιού ως συνέχεια του εσωτερικού. Στον χώρο των υπνοδωματίων κυριαρχεί το δρύινο ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Στο χώρο της κουζίνας ξεχωρίζει ο πάγκος Corian σε γκρι απόχρωση και η διχρωμία στα πορτάκια της Ιταλικής κουζίνας Colombini. Η έλλειψη επίσης πόμολων στα πορτάκια της κουζίνας και η χρήση εντοιχιζόμενων συσκευών δίνει το στίγμα του μοντέρνου.

Στον εξωτερικό χώρο ιδιαίτερο βάρος δόθηκε μόνωση των περιμετρικών τοίχων με τη χρήση εξωτερικής θερμοπρόσοψης. Επίσης τοποθετήθηκαν νέα ενεργειακά κουφώματα θερμοδιακοπής της Europa που εκτός από το ενεργειακό κομμάτι συντέλεσαν και στην ηχομόνωση της κατοικίας. Τοποθετήθηκαν νέες τέντες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς και αισθητήρες ώστε στην περίπτωση των δυνατών ανέμων να ανεβαίνουν αυτόματα.

Τέλος, η επιλογή φωτιστικών και σύγχρονης επίπλωσης με φόντο το λευκό χρώμα των τοίχων συμπληρώνουν την ριζικά ανανεωμένη εικόνα του διαμερίσματος.

Τοποθεσία: 
Νέα Φιλοθέη
Επιφάνεια (τ.μ.): 
70
Παράδοση έργου: 
Ιανουάριος 2020
Διάρκεια κατασκευής: 
3 μήνες