Ανακαίνιση υπνοδωματίου

Κάντε ανακαίνιση σπιτιού, δώστε μια άλλη πνοή στο υπνοδωμάτιο σας, επισπεύστε το κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες που ευνοούν περισσότερο τις εργασίες ενός δωματίου. Αναλογιστείτε κατά πόσο μια ανακαίνιση σπιτιού, ανανεώνει τον ιδιωτικό σας χώρο είτε πρόκειται για παιδικό δωμάτιο είτε για υπνοδωμάτιο.

Αν το επιχειρήσετε, η τεχνική εταιρεία  θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1. Την αυτοψία του χώρου, τη φωτογράφηση, την αποτύπωση και την καταγραφή αναγκών.

2. Στη συνέχεια, τη σύνταξη πρότασης που περιλαμβάνει αναλυτικό οικονομικό προϋπολογισμό, σκαρίφημα, πλήρη αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, φωτορεαλιστικό σχέδιο κτλ.
καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας ακινήτου.

3. Τέλος, την πλήρη υποστήριξη μετά την παράδοση.

Πρωτίστως, σε μια καθολική ανακαίνιση υπνοδωματίου, θα υποστείτε:

- Την επιδιόρθωση των φθορών με το πέρασμα του χρόνου:

 • Ρωγμές, επικάλυψη κουφωμάτων λόγω υγρασίας
 • Αλλαγή καλωδίων ή σωληνώσεων
 • Επέκταση χώρου ή γκρέμισμα

- Ελαιοχρωματισμός

- Συντήρηση ταπετσαρίας αν επιβάλλεται

- Διακόσμηση

Σε αντίθεση, με μία απλή ανακαίνιση, θα περιοριστείτε σε :

- Έναν ελαιοχρωματισμό

- Τοποθέτηση επίπλων υπνοδωματίου

Στην ελληνική αγορά πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, εκθέσεις επίπλων όπου μπορείτε να εξοικονομήσετε το κόστος και συνάμα να πάρετε ιδέες.

Προνομιακά σετ επίπλων από ελληνικά εργοστάσια πρώτης ποιοτικής τάξης καταρρίπτοντας μάλιστα ρεκόρ και σε ξένες αγορές.

Για παράδειγμα, τα διαχωρίζουμε τα σετ επίπλων κρεβατοκάμαρας σε:

 • ξύλινα,
 • μεταλλικά,
 • επενδεδυμένα

με στρώματα σε:

 • basic
 • comfort
 • deluxe

Εν συνεχεία, ντουλάπες, κομοδίνα καθρέπτες, συρταριέρες.

Τέλος , επιλέγουμε το χρώμα της αρεσκείας μας σε παλέτες, το υλικό κατασκευής και τη γραμμή σχεδιασμού της απλή ή μοντέρνα.

Συναντάμε υλικά κατασκευής σε:

 • Μοριοσανίδα
 • Μασιφ ξύλο

Μασίφ ξύλο σημαίνει ένα ενιαίο κομμάτι φυσικής ξυλείας, μασίφ οξιά, μασίφ δρυς κλπ, σε αντίθεση με σύνθετες ξυλείες όπως είναι το mdf και το νοβοπάν. Πρόκειται για ξυλείες που δημιουργούνται από τη συμπίεση διαφορετικών ποικιλιών ξύλου, ένωση που επιτυγχάνεται με τη χρήση κόλλας. Η μεγάλη αμαρτία τους βρίσκεται ακριβώς εδώ, στην κόλλα και πιο συγκεκριμένα στο είδος της κόλλας που χρησιμοποιείται. Διαφορετικά, πιστοί στην αρχή της ανακύκλωσης θα μπορούσαμε να βρούμε χιλιάδες λόγους να υποστηρίξουμε τη χρήση παρόμοιων υλικών στην κατασκευή των επίπλων, υπάρχουν μάλιστα ειδικές ποικιλίες mdf που έχουν διαμορφωθεί με φυσικά υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Πολλές από τις κόλλες που χρησιμοποιούνται όμως για να δέσουν ξυλείες τύπου mdf είναι τοξικές, τα έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί με βάση τέτοια υλικά μεταφέρουν στον περιβάλλοντα χώρο την τοξικότητά τους που την αναπνέουμε σε καθημερινή βάση με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας.

Δεν πρόκειται για αφορισμό του mdf σαν υλικού καθώς υπάρχουν ειδικές ποικιλίες mdf που έχουν διαμορφωθεί με φυσικά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον και την υγεία μας. Ζητήστε πληροφορίες για τον τύπο της ξυλείας, τις προδιαγραφές και τα πιστοποιητικά που συνοδεύουν όλα τα στάδια κατασκευής μιας κρεβατοκάμαρας.

Μην αμφιβάλλετε εν τέλει για τη σωστή ανακαίνιση σπιτιού που τελείτε, αν χρησιμοποιήσετε τα σωστά υλικά κατασκευής, φιλικά στο περιβάλλον και στην υγεία σας!