Επιλογή δαπέδου: πλακάκια ή laminate?

Πολλές φορές οι πελάτες μας ρωτούν την γνώμη μας όσον αφορά την επιλογή τοποθέτησης πλακιδίων ή laminate και αν θα τα προτείναμε κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την δική σας επιλογή. Αλλά πρώτα ας δούμε γιατί ακριβώς μιλάμε:

 

Πλακάκια σαλονιου

 

Τα πλακάκια είναι λίγο ως πολύ γνωστά σε όλους αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η γκάμα των διαστάσεων τους. Ενώ παλιά βρίσκαμε πλακάκια σε διαστάσεις 20 x 20cm, 30 x 30cm κτλ τώρα μπορούμε να βρούμε διαστάσεις 30 x 90cm, 45 x 120cm, 120 x 120cm κτλ. Τα μεγάλα πλακάκια κάνουν τους μεγάλους χώρους να δείχνουν πιο επιβλητικοί ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάνουν τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι.

 

Δάπεδο απο Laminate

 

Το laminate είναι συνθετικό πάτωμα σε σανίδες οι οποίες αποτελούνται από μοριοσανίδα στο κάτω μέρος τους και συνθετική επιφάνεια στο άνω. Η συνθετική επιφάνεια παράγεται σε πολλούς διαφορετικούς χρωματισμούς που μοιάζουν με φυσικό ξύλο αλλά και σε πιο πρωτότυπα σχέδια. Κατατάσσονται σε κατηγορίες αντοχής ανάλογα με την χρήση που προορίζονται (οικιακή, επαγγελματική) και είναι μια πολύ καλή λύση για να πετύχουμε την «ζεστασιά» του ξύλου σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

Ας δούμε συγκεντρωμένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.

Πλακάκια

Υπέρ

♦   Μεγάλη αντοχή

♦   Δεν χαράσουν εύκολα

♦   Εύκολος καθαρισμός

♦   Εύκολη αντικατάσταση

♦   Ποικιλία διαστάσεων και χρωματισμών

Κατά

♦   Κρύα αίσθηση

♦   Μεγάλος χρόνος τοποθέτησης

♦   Λερώνουν εύκολα οι αρμοί (ειδικά οι ανοιχτόχρωμοι)

Laminate

Υπέρ

♦   Χαμηλό κόστος

♦   Γρήγορη τοποθέτηση

♦   Αίσθηση ξύλου με πολύ χαμηλότερη τιμή

♦   Επαναχρησιμοποιούμενα

Κατά

♦   Ευαισθησία σε υγρασία και γρατζουνιές

♦   Απαιτούν επίπεδο δάπεδο πριν στρωθούν

♦   Δεν επιδιορθώνονται

♦   Περίεργη αίσθηση κατά το περπάτημα

♦   Συχνές φθορές από καρέκλες

 

Αφού αναφέραμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για την κάθε περίπτωση, τώρα μπορείτε πιο εύκολα να επιλέξετε το δάπεδο που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας. 

More arcticles

Μενού