ολικη ανακαινιση σπιτιου εσωτερικη πριν και μετα

Εργασίες Εσωτερικής Ανακαίνισης Σπιτιού

Η εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού συμβάλλει στην πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου και στην αξιοποίηση αυτού. Σχεδιάζοντας το σπίτι εξ’ αρχής σύμφωνα με τις ανάγκες μας, βελτιώνεται η αισθητική και η λειτουργικότητα των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων του σπιτιού. Η εσωτερική ανακαίνιση αποτελείται από τις εξής εργασίες:

 • Κατεδάφιση τοίχων και αναδιαμόρφωση του χώρου ύστερα από τεχνική μελέτη και πάντα με την καθοδήγηση των ειδικών
  Η κατεδάφιση τοίχων απαιτεί μελέτη των σχεδίων του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθεί η μεταβολή της στατικότητας του κτιρίου. Τέτοια μελέτη μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένο πολιτικό μηχανικό. Με την κατεδάφιση κερδίζετε επιπλέον χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλες ανάγκες του σπιτιού.

 

 • Αλλαγή υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  Στις παλιές κατοικίες η αλλαγή των υδραυλικών εγκαταστάσεων κρίνεται επιβεβλημένη. Οι παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι συνήθως κατασκευασμένες από σιδεροσωλήνες που με την πάροδο του χρόνου οξειδώνονται και τρυπάνε. Στην ολική ανακαίνιση σπιτιού γίνεται αντικατάσταση όλων των παλιών σωληνώσεων με νέες από πολυστρωματικό αγωγό σε συνδυασμό με συλλέκτη ύδρευσης. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την στεγανότητα για πάρα πολλά χρόνια. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα αντικατασταθούν ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μια σύγχρονης κατοικίας. Σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθεί νέος ηλεκτρολογικός πίνακας με επιπλέον παροχές που θα μας καλύψουν στο νέο μας σπίτι. Η τοποθέτηση φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται αρκετά δημοφιλής εργασία στις μέρες μας.

 

 • Τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης ή αναβάθμιση αυτών για καλύτερη ενεργειακή απόδοση
  Αντικαθιστούμε την κεντρική θέρμανση με αυτόνομη θέρμανση σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας ή λέβητα αερίου. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε τις συνθήκες στο σπίτι μας αλλά και εξοικονομούμε ενέργεια. Επίσης η τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού εκτός από εξοικονόμηση ενέργειας προσδίδει μια πιο ζεστή όψη στο χώρο. 

 

 • Ανακαίνιση ή προσθήκη μπάνιων, WC, νέα κουζίνα
  Ένα επιπλέον WC εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να εισέρχονται στους προσωπικούς χώρους των ιδιοκτητών. Η ανακαίνιση μπάνιου προσφέρει μια πιο ανανεωμένη και λειτουργική εμφάνιση του χώρου καθώς επίσης συμβάλλει στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του. Τα ντουλάπια κουζίνας μπορούν να ανανεωθούν με πιο μοντέρνα και πιο λειτουργικά αξιοποιώντας έτσι περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

 

 • Αλλαγή κουφωμάτων, παραθύρων και πορτών
  Με την αλλαγή κουφωμάτων και παραθύρων πετυχαίνουμε μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση των χώρων. Αλλάζοντας τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού κερδίζεται ένα επιπλέον στοιχείο διακόσμησης που συμβάλλει στην αισθητική του χώρου. Αντικαθιστούμε τις παλιές εξώπορτες με πόρτες ασφαλείας για μεγαλύτερη ασφάλεια και θερμομόνωση.

 

 •  Αλλαγή δαπέδων με τοποθέτηση πλακιδίων ή ξύλινων πατωμάτων
  Η αλλαγή δαπέδων εκτός από αισθητική παρέμβαση μπορεί να γίνει και για πετύχουμε καλύτερη θερμομόνωση των χώρων. Για παράδειγμα επιλέγοντας παρκέ αυτομάτως δημιουργούμε ένα πιο ζεστό χώρο. Ένα γρανιτένιο πλακάκι έχει περισσότερη αντοχή στο χρόνο αλλά και στην χρήση. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή δαπέδων προσδίδει διαφορετική αισθητική στο χώρο και στη διακόσμηση του δωματίου. 
 • Τοποθέτηση αποθηκευτικών χώρων όπως ντουλάπες και ντουλάπια κουζίνας και μπάνιου
  Με την κατάλληλη διαρρύθμιση ενός χώρου μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά τετραγωνικά ώστε να τοποθετήσετε μία έξτρα ντουλάπα ή μερικά επιπλέον ντουλάπια κουζίνας. Ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος βοηθάει στο να έχετε ένα οργανωμένο και λειτουργικό σπίτι.

 

 • Xρωματισμός εσωτερικών χώρων
  Μετά από μια ολική ανακαίνιση σίγουρα θα έχουν γίνει αρκετές ζημιές σε τοίχους και ταβάνια. Για να πετύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα χρειάζεται να σπατουλαριστούν οι τοίχοι και τα ταβάνια τουλάχιστον με 2 στρώσεις στόκου σπατουλαρίσματος. Στην συνέχεια με τους χρωματισμούς που θα επιλέξουμε δίνουμε την τελική αισθητική στο νέο μας σπίτι.

 

 • Τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχων
  Εύκολη στην τοποθέτηση και με μεγάλη ποικιλία σχεδίων, η ταπετσαρία αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή εάν θέλεις να ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα τους χώρους του σπιτιού σου.

 

Αν έχετε αποφασίσει πως η ανακαίνιση είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε εντελώς δωρεάν μαζί μας ώστε να σας συμβουλέψουμε και να σας δώσουμε μια προσφορά με βάση τις ανάγκες σας.

Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμα και θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο τότε σας προτείνουμε να δείτε την σελίδα μας για την ανακαίνιση σπιτιού η οποία περιέχει όλες τις πληροφορίες που θα ήθελε να γνωρίζει κάποιος πριν ξεκινήσει.

More arcticles

Μενού