μικρο σπιτι ανακαίνιση

Τι να προσέξετε στην ανακαίνιση ενός μικρού σπιτιού;

Ένα μικρό σπίτι μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες ως προς την παραμονή των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών του. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος; Η μειωμένη λειτουργικότητα. Η ανακαίνιση του μικρού σπιτιού ωστόσο μπορεί να διορθώσει όλα τα ζητήματα λειτουργικότητας, να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες, καθώς και να αυξήσει την αξία του ακινήτου

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικές απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση του μικρού σπιτιού, για τη δημιουργία ενός χώρου που δε θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει έναν μεγαλύτερο. 

Τι περιλαμβάνει η ανακαίνιση ενός μικρού σπιτιού; 

Όπως και σε ένα μεγάλο σπίτι, έτσι και σε ένα μικρό, η διαδικασία της ανακαίνισης είναι παρόμοια. Δηλαδή, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο μηχανικό που θα παρατηρήσει τον χώρο και θα κάνει τις καλύτερες ιδέες και λύσεις με βάση τις ανάγκες του χώρου. Ένας έμπειρος μηχανικός, θα προτείνει τις λύσεις, και θα σας εγγυηθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ανακαίνιση χωρίζεται σε δύο είδη: 

  • Ολική ανακαίνιση: Αποτελεί την ανακαίνιση όπου πραγματοποιείται η ολική αλλαγή των χώρων, όπως αλλαγές ως προς την διαρρύθμιση, την τοποθέτηση νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, νέων δαπέδων, καθώς και άλλων αλλαγών ως προς την εμφάνιση του χώρου 
  • Μερική ανακαίνιση: Αποτελεί μικρότερες ή μεμονωμένες αλλαγές. Ένα παράδειγμα αποτελεί τη αλλαγή εσωτερικών κουφωμάτων, επίπλων κουζίνας, ειδών υγιεινής, ή απλώς η αλλαγή των τοιχωμάτων. Μερικές φορές, ακόμη και οι πιο μικρές αλλαγές, όπως αλλαγές που αφορούν τη διακόσμηση μπορούν να αποτελέσουν τμήματα μερικής ανακαίνισης. 

Τι θα πρέπει να προσέξετε στην ανακαίνιση ενός μικρού σπιτιού; 

Αν και είναι παρόμοια, η ανακαίνιση ενός μικρού σπιτιού ενέχει κάποια σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, για τη δημιουργία ενός χώρου που εξασφαλίζει άνετη και ευχάριστη παραμονή. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά. 

1) Ενίσχυση του φυσικού φωτισμού κάθε δωματίου 

Ο κακός φωτισμός αποτελεί πάντοτε πρόκληση για πολλούς μηχανικούς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμός σε διαθέσιμες πιθανές λύσεις. Η δημιουργία περισσότερων και μεγαλύτερων παραθύρων ενισχύει την εισροή του φυσικού φωτός στον χώρο, ενώ δημιουργεί έναν αέρα πολυτελείας. Σε περίπτωση μάλιστα που το μικρό σπίτι βρίσκεται σε υψηλό όροφο, η δημιουργία παραθύρου κοντά στο ταβάνι, θα ενισχύσει την διαρκή εισροή φωτός. 

2) Αύξηση ή δημιουργία έξυπνων αποθηκευτικών χώρων 

Οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν σημαντικό τμήμα ενός σπιτιού που ο ελεύθερος χώρος είναι περιορισμένος. Το μυστικό είναι η δημιουργία χώρων που θα θα ενισχύουν τις δυνατότητες αποθήκευσης διαφόρων αντικειμένων, ενώ την ίδια στιγμή δε θα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του δωματίου. Έτσι, η τοποθέτηση επιτοίχιων ραφιών, η δημιουργία εντοιχισμένων ντουλαπιών και ραφιών σε κάθε χώρο ή δωμάτιο, όχι μόνο συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χώρου, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούν ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. 

3) Προτίμηση ζωηρών και φωτεινών χρωμάτων

Η επιλογή των χρωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εμφάνιση ενός χώρου. Οι σκουρόχρωμες επιλογές δεν συμβάλλουν στην αντανάκλαση του μικρού φωτός, ενώ την ίδια στιγμή μικραίνουν” τους μικρούς χώρους. Αντίθετα, ένα σπίτι με ανοιχτόχρωμα και πιο φωτεινά χρώματα χαρίζουν μια πιο φωτεινή και ευχάριστη όψη σε κάθε μικρό χώρο

4) Αξιοποίηση κάθε μικρού ή μεγάλου σημείου στο μπάνιο 

Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους κάθε σπιτιού. Η αξιοποίηση κάθε μικρού ή μεγάλου τμήματος του μπορεί να μετατρέψει ακόμη και το πιο στενάχωρο μπάνιο σε έναν πολυτελή χώρο. Η τοποθέτηση ντουζιέρας, τα επιτοίχια ράφια, αλλά και η επιλογή κρεμαστής λεκάνης αντί για κάποια στρόγγυλη, συμβάλουν στην πρακτική αξιοποίηση κάθε εκατοστού του μπάνιου

Στην Mecha Engineering βρισκόμαστε δίπλα σας σε κάθε μικρή ή μεγάλη ανακαίνιση μικρού σπιτιού, ώστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση.

More arcticles

Μενού