4+1 Συμβουλές διακόσμησης

Μερικές μικρές παρεμβάσεις στο χώρο σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Γνωρίζοντας μερικά μικρά μυστικά ως ειδικοί στην ανακαίνιση σπιτιού μπορούμε να μετατρέψουμε ένα στενό και χαοτικό χώρο σε ένα που είναι οργανωμένος και γαλήνιος, ώστε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση τάξης και ισορροπίας.

1. Μην ξεκινήσετε χωρίς σχέδιο

Ο κόκκινος γωνιακός καναπές σας «γυάλισε» από την πρώτη ματιά αλλά τώρα που τον πήρατε καταλάβατε ότι είναι τεράστιος! Έτσι μάλλον θα πρέπει να μεταφέρετε την τηλεόραση ή να πάρετε ένα πιο μικρό τραπεζάκι σαλονιού για να χωρέσει το θηρίο… Πριν πάρουμε σβάρνα τα μαγαζιά για την καινούργια μας επίπλωση καλό θα ήταν να μετρήσουμε πολύ καλά τους χώρους που έχουμε ώστε να μην δημιουργήσουμε μια ασφυκτική κατάσταση από τα έπιπλα που θα επιλέξουμε. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να αγοράσουμε μερικά χαρτόκουτα ώστε να δημιουργήσουμε εύκολα τον όγκο που θα καταλαμβάνει στο σπίτι μας το καινούργιο έπιπλο που θα επιλέξουμε.

Χωράει ο καναπές;

2. Αφήστε το σπίτι να αναπνεύσει

Πολλοί έχουν μανία με την συλλογή διάφορων αντικειμένων και αξεσουάρ διακόσμησης σε βαθμό που να χρειάζεται  να κινήστε με σλάλομ στους χώρους του σπιτιού σας. Εκτός από το γεγονός ότι για να κρεμάσετε όλα τα κάδρα που έχετε στους τοίχους θα χρειαστεί να ανοίξετε ισάριθμες τρύπες και να καταστρέψετε τον τοίχο, κάλο θα είναι να γνωρίζετε ότι ο συνωστισμός αντικειμένων στον χώρο προκαλεί έλλειψη και διάσπασης της προσοχής των καλεσμένων μας.

Οχι πολλά διακοσμητικά

3. Φωτίστε!

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην διακόσμηση. Προσπαθήστε να επιτρέπετε στο φυσικό φωτισμό να μπαίνει μέσα στον χώρο σας. Ένας καθρέπτης απέναντι από ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα θα ενισχύσει τις φυσικές πηγές  φωτισμού. Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό καλό θα ήταν να υπάρχουν διαφορετικές πηγές σε ένα χώρο. Χρησιμοποιήστε κρυφούς φωτισμούς και dimmer για να πετύχετε την κατάλληλη ένταση.

Φωτισμός χώρου

4. Τολμήστε το

Ο συνδυασμός επίπλων ή αντικειμένων στις ίδιες χρωματικές παλέτες είναι κουραστικός. Δεν πειράζει αν ο πίνακας που σας αρέσει δεν ταιριάζει με το χαλί σας. Βάλτε χρώμα σε κάποιο αξεσουάρ ή βάψτε ένα τοίχο σε πιο έντονο χρώμα από ότι έχετε συνηθίσει. Η ζωντάνια και η ενέργεια που θα αποκτήσει ο χώρος σας είναι κάτι που θα σας εκπλήξει.

Χρώματα σε σαλόνι

5.   Κάντε τον χώρο σας λειτουργικό

Πολύ ωραίος ο καναπές που είδατε στο περιοδικό και σε καλή τιμή αλλά μήπως δεν θα τον χρησιμοποιήσετε ποτέ γιατί είναι άβολος;  Μην παρασύρεστε από μία εικόνα περιοδικού και γεμίζετε το σπίτι σας με πράγματα και έπιπλα που δεν είναι λειτουργικά. Ένα αντικείμενο που θα χρησιμοποιηθεί θα κάνει απόσβεση της αξίας του πολύ γρήγορα.

Μικρός καναπές

More arcticles

Μενού