7 βήματα πριν την ανακαίνιση

Ωραία! Αφού το σκεφτήκατε τόσους μήνες τελικά αποφασίσατε να κάνετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας που πάντα ονειρευόσασταν! Πριν όμως ξεκινήσετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα παρακάτω σημεία.

1. Σκεφτείτε που θα μείνετε 

Είναι σίγουρο ότι οι φίλοι σας θα είναι τόσο χαρούμενοι που θα σας φιλοξενήσουν

Οι εργασίες ανακαίνισης περιέχουν πολλή φασαρία, σκόνη και ασυνήθιστες μυρωδιές. Αφήστε που υπάρχει περίπτωση να μην έχετε νερό ή ρεύμα στο σπίτι για κάποιες μέρες. Είναι καλό λοιπόν για τις μέρες που διαρκούν οι εργασίες να «φορτωθείτε» σε κάποιον συγγενή ή φίλο. Και μην ανησυχείτε.. Θα έρθει η ώρα που θα του το ξεπληρώσετε!

2. Δουλέψτε με σχέδιο

Δεν χρειάζεται να ανοίγει περισσότερο…

Πολλές φορές βλέπουμε κατασκευές που με επιείκεια θα τις χαρακτηρίζαμε όχι και τόσο πετυχημένες. Ένα καλό σχέδιο θα σας γλυτώσει από πιθανές αστοχίες και επιπλέον κόστη για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

3. Κάντε προϋπολογισμό

Προυπολογισμός: Περισσότερα έσοδα και λιγότερες δαπάνες το 2018 - dimosio.grΦασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι..

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ο σωστός προϋπολογισμός της ανακαίνισης. Υπάρχουν πολύ ωραία και εντυπωσιακά υλικά που τα βλέπουμε σε περιοδικά του χώρου αλλά δυστυχώς το κόστος τους είναι φοβερά υψηλό. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να ξέρουμε από την αρχή το τελικό κόστος έτσι ώστε να μην καταλήξουμε με μια μισοτελειωμένη δουλειά επειδή μας τελείωσαν τα λεφτά. Μπορούμε όμως με σωστό προγραμματισμό να αφήσουμε κάποιες δευτερεύουσες εργασίες για το μέλλον.

4. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Προσοχή γιατί ο Τσάκωνας παραμονεύει!

Σίγουρα θα σκέπτεστε ότι το σημείο αυτό δεν θα έλειπε από το blog μια τεχνικής εταιρείας. Αλλά όπως σε όλα τα πράγματα ο σωστός επαγγελματίας θα κάνει την διαφορά. Θα είναι αυτός που θα σας κάνει το σχεδιασμό, τον προϋπολογισμό, τον χρονικό προγραμματισμό,  θα σας προτείνει ιδέες για τους χώρους σας και θα έχει την ευθύνη όλου του έργου. Τέλος το πιο σημαντικό! Είναι εκείνος που θα σας λύσει όποιο πρόβλημα έχετε χωρίς να προσπαθήσει να το μεταβιβάσει σε κάποιον άλλο.

5. Αποφασίστε το στυλ

Οι προτεραιότητες δεν είναι ίδιες για όλους!!

Μαζέψτε φωτογραφίες  που σας αρέσουν! Οργώστε το internet και βρείτε σπίτια που θαυμάζετε. Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύτιμες για τον διακοσμητή ώστε να καταλάβει από την αρχή τα γούστα σας.

6. Πάρτε προσφορές

Πολύ σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης είναι η εύρεση μια εταιρείας ή συνεργείων που θα αναλάβουν τις εργασίες. Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στις ανακαινίσεις οι τιμές δεν είναι σταθερές και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως η ποιότητα των υλικών και των εργασιών, η συνέπεια και αξιοπιστία κτλ. Μιλήστε λοιπόν με τους τεχνικούς, πείτε τους τα θέλω σας και εμπιστευτείτε τον κατάλληλο!

7. Βγάλτε τις απαραίτητες άδειες

Τέλος το σημείο που όλοι ξεχνάμε. Η έκδοση της απαραίτητης άδειας εργασιών. Πολλές φορές οι πελάτες μας ρωτάνε αν είναι απαραίτητο να βγει άδεια.  Η νομοθεσία της χώρας μας προβλέπει σε ποιά έργα χρειάζεται άδεια και σε ποιά όχι. Ρωτήστε τον μηχανικό σας να σας εξηγήσει. Παρόλα αυτά όμως το σίγουρο έιναι πως θα πρέπει να δηλώσουμε το έργο μας στο ΙΚΑ για τα απαραίτητα ένσημα αλλά και την διαφύλαξη μας σε περίπτωση ατυχήματος.

More arcticles

Μενού