Πολυτελής Ανακαίνιση Σπιτιού στο Χαλάνδρι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Χαλάνδρι
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 130 τ.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Αύγουστος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4,5 Μήνες

Τον Αύγουστο του 2022 ολοκληρώθηκε ένα ακόμα έργο ανακαίνισης σπιτιού από την ομάδα της MECHA Engineering στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Το σπίτι προς ανακαίνιση ήταν ένα τυπικό διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970. Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργήσουμε ένα αυτόνομο χώρο εσωτερικά του σπιτιού που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν γραφείο. Το σχεδιαστικό μας τμήμα τηρώντας τις απαραίτητες διαστάσεις των χώρων κατέληξε στην πρόταση η οποία και υλοποιήθηκε πλήρως. Έτσι κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος τοποθετήθηκε μια έξτρα πόρτα που οδηγεί προς το γραφείο δίπλα από την πόρτα του διαμερίσματος.

Στην κατοικία έγινε πλήρης ανακαίνιση όλων των χώρων. Στα δάπεδα τοποθετήσαμε ξύλο σε φυσική απόχρωση δρυς με τοποθέτηση ψαροκόκαλο.

Στο κυρίως μπάνιο τοποθετήθηκαν πλακάκια μεγάλων διαστάσεων σε συνδυασμό με εντοιχιζόμενα είδη υγιεινής και ένα πολύ όμορφο έπιπλο από καπλαμά δρυς. Ξεχωρίζει το ιδιαίτερο χρώμα των μπαταριών καθώς και ο υπέροχος μαρμάρινος νιπτήρας.

Στο WC επιλέξαμε να τοποθετήσουμε πλακάκι μόνο στο δάπεδο και πίσω από την λεκάνη. Οι υπόλοιποι τοίχοι χρωματίστηκαν με ριπολίνη σε όμορφο μπλε χρώμα.

Οι χώροι διημέρευσης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με το τρίπτυχο πολυτέλεια – πρακτικότητα – καλαισθησία.

Στην κουζίνα τοποθετήθηκαν όμορφοι χρωματισμοί και ένας επιβλητικός πάγκος από μάρμαρο που δεσπόζει στον χώρο.

Στο σαλόνι τοποθετήθηκε ενεργειακό τζάκι τριών όψεων έτσι ώστε να παρέχει θέαση της εστίας από όλο το σπίτι. Η σύνθεση του τζακιού επενδύθηκε από πλακάκι έτσι ώστε να διατηρήσει την καλαισθησία και την πρακτικότητα.

Στον μεγάλο τοίχο του σαλονιού σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τις απαιτήσεις του πελάτη μια επιβλητική βιβλιοθήκη σε συνδυασμό λάκας με φυσικό ξύλο δρυς. Στο τέλος της βιβλιοθήκης συνδυάσαμε και ένα ωραίο κάθισμα με καθρέπτη.

Στον ίδιο χώρο θα δούμε και την ειδική κατασκευή αποθήκης – πλυντηρίου από πιχάκι μασίφ ξυλείας. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε έναν αδιάφορο χώρο του σπιτιού να τον μετατρέψουμε στην πιο όμορφη γωνία.

Στον χώρο του γραφείου κατασκευάσαμε ένα τελείως αυτόνομο χώρο με δικό του WC που διατηρεί την πολυτέλεια και την καλαισθησία του υπόλοιπου σπιτιού.

Ενεργειακά το σπίτι αναβαθμίστηκε τοποθετώντας νέα κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής, προσθέτοντας μόνωση σε εξωτερικούς τοίχους αλλά και αντικαθιστώντας το κεντρικό σύστημα θέρμανσης με αυτόνομο λέβητα φυσικού αερίου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού