Ανακαίνιση Διαμερίσματος στο Παλαιό Ψυχικό

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Παλαιό Ψυχικό
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΤΜ) : 147
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ : Απρίλιος 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 4 Μήνες

Το έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση 147 τ.μ. όροφο-διαμερίσματος, κατασκευής του ’80 σε ήσυχη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, το οποίο προορίζεται για ιδιοκατοίκηση.

Οι ανάγκες για χώρους που κλήθηκε να καλύψει η νέα μελέτη αφορούν σε ενιαία είσοδο, καθιστικό, κουζίνα και τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά και ένα βοηθητικό χώρο ως laundry και αποθήκη.

Η μελέτη, σε επίπεδο κάτοψης και κατασκευαστικού σχεδίου, εκπονήθηκε ιδιαίτερα λεπτομερώς, ώστε όλα τα θέματα διαμόρφωσης,  επιλογής υλικών αλλά και των πολλαπλών ειδικών κατασκευών, ώστε να έχουν οριστικοποιηθεί πριν την έναρξη των εργασιών.

Η όλη αισθητική του χώρου, σύμφωνα με την επιθυμία των ιδιοκτητών, σχεδιάστηκε σε minimal ύφος, με τη βασική παλέτα να περιλαμβάνει δρύινες αποχρώσεις σε έπιπλα κουζίνας, δαπέδων και ντουλαπών, ενώ αποχρώσεις απαλού γκρι-μπεζ σε λουτρά και επιφάνειες τοιχοποιίας. Κοντράστ το επιβλητικό μάρμαρο Τήνου που προϋπήρχε στο σαλόνι και το καθιστικό.

Πιο αναλυτικά στο εν λόγο έργο εκτός από το design δόθηκε σημασία και στην ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας. Για το σύστημα θέρμανσης τοποθετήθηκε λέβητας φυσικού αερίου της εταιρείας Daikin που σε συνεργασία του μέσω υδραυλικού συστήματος έξυπνης διαχείρισης με ηλιακό θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας ως προς το ζεστό νερό χρήσης. Ως προς τη θέρμανση η χρήση έξυπνου θερμοστάτη διατηρεί τη θερμοκρασία των χώρων στα επιθυμητά επίπεδα εξοικονομώντας τη μέγιστη ενέργεια. Για την ψύξη της κατοικίας επιλέχθηκαν κλιματιστικές μονάδες και αυτές με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτεύχθηκε και με τη χρήση νέων συστημάτων αλουμινίου θερμοδιακοπής με ενεργειακά κρύσταλλα τεσσάρων εποχών της εταιρείας ΕΤΕΜ.

Στα μπάνια τοποθετήθηκαν εντοιχιζόμενα και μη είδη υγιεινής, με έπιπλα σε φυσικό καπλαμά. Κρεμαστές λεκάνες, νιπτήρες κατασκευασμένοι από το ίδιο πλακάκι των μπάνιων, ντουζιέρες walk in με γυάλινα κρύσταλλα, εσοχές σε εξωτερικούς τοίχους με κρυφούς φωτισμούς συντελούν στον εκμοντερνισμό των λουτρών.

Σύγχρονη και η νέα κουζίνα Ιταλικών προδιαγραφών σε δρύινες αποχρώσεις που σε συνδυασμό με το βακελιτικό πάγκο σε υφή μαρμάρου Travertino αναδεικνύουν το χώρο, πλήρως εξοπλισμένη με μηχανισμούς απόσβεσης, gola και έξυπνα μηχανισμούς αποθήκευσης.

 

Ντουλάπες και εσωτερικές πόρτες ταίριαξαν απόλυτα με τα ζεστά χρώματα της υπόλοιπης κατοικίας προσδίδοντας ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα στο σύνολό τους. Ιδιαίτερη και η ειδική κατασκευή της ντουλάπας-βιβλιοθήκης στο καθιστικό που σε συνδυασμό με τα κλωστρά της εταιρείας Ferres εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη κατά την είσοδό του στο χώρο.

Το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τους απαλούς χρωματισμούς της Vivechrom όπου ανέδειξαν την ζεστασιά και το καινούργιο ύφος που θέλαμε να προσδώσουμε στην νέα πια κατοικία!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερα έργα

Μενού