Αλούκος Ευστάθιος

  1. Αρχική
  2. Για εμάς
  3. Αλούκος Ευστάθιος
Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών

Ο κ. Αλούκος Ευστάθιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Το 2000 εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2007 απέκτησε το Δίπλωμα Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό 7.20. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους εγγράφηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με αριθμό μητρώου 113977.  

Το Νοέμβριο 2006 έως το Νοέμβριο 2007 εκπλήρωσε 12μηνη στρατιωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό με ειδικότητα Μηχανικός Μηχανολογικών Συστημάτων.

Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε στην εταιρία EN.O.I.A (Engineering of Industrial Applications) ως Piping Engineer. Στην εταιρία αυτή ασχολήθηκε με πετρελαϊκά έργα όπως του εργοστασίου Gas & Oil Separation στο Nuayyim της Σαουδικής Αραβίας, την αναβάθμιση της μονάδας 2100 στα ΕΛ.ΠΕ και την αναβάθμιση του εργοστασίου Gas & Oil Separation στην Λιβύη. Επίσης ήταν υπεύθυνος για την αρχική μελέτη του εργοστασίου της Hellas Gold στη Χαλκιδική, στη μελέτη του εργοστασίου μονωτικών DOW στην Τουρκία όπως και για την μελέτη ανάπτυξης μονάδων βιολογικού καθαρισμού στις πόλεις Al Jubail και Yanbu στην Σαουδική Αραβία.

Τον Δεκέμβριο του 2009 συνίδρυσε την εταιρία MECHA Engineering που δραστηριοποιείται στον χώρο της μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης τεχνικών έργων. Στην εταιρία αυτή ασχολήθηκε με την μελέτη και την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων όπως επίσης με την μελέτη – κατασκευή κτιρίων και τις ανακαινίσεις κατοικιών – καταστημάτων.

Έχει συμμετάσχει σαν εκπρόσωπος της εταιρίας Mecha στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας και έχει δημοσιεύσει δύο τεχνικά άρθρα σε γνωστά περιοδικά του χώρου των ΑΠΕ.

Μενού