Αξίζει η ανακαίνιση ενός σπιτιού; Τα βασικότερα πλεονεκτήματά της

Οι ανακαινίσεις σπιτιών γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελούν μια εξαιρετική και πολύ οικονομικότερη εναλλακτική από το χτίσιμο ενός καινούριου σπιτιού. Από την άλλη, αν μένετε σε ένα παλιό σπίτι, είναι λογικό να σκέφτεστε αν η ανακαίνιση σπιτιού αξίζει από οικονομικής άποψης και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της που αντισταθμίζουν το κόστος της.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς προσφέρει μια ανακαίνιση σπιτιού και γιατί τόσος κόσμος επενδύει σε αυτή, κάνοντας γρήγορη απόσβεση στη δαπάνη.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση

ανακαινισμένο σαλόνι σπιτιου έγινε πιο άμορφο αισθησιακά

Η αισθητική αναβάθμιση που προσφέρει σε ένα σπίτι η ανακαίνιση είναι αδιαμφισβήτητη, αν και είναι κάτι που δυστυχώς δεν αποτιμάται σε χρήματα. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που ζουν σε ένα φωτεινό σπίτι της αρεσκείας τους, το οποίο αντικατοπτρίζει το γούστο και τις αισθητικές τους ανάγκες, είναι πιο αποδοτικοί και πιο χαρούμενοι στην καθημερινότητά τους.

Αυτό έγινε ιδιαίτερα φανερό με τα lockdowns και τον πολύ χρόνο που περνούσαμε στα σπίτια μας, αλλά και με την τηλεργασία που πλέον έχει έρθει, για να μείνει.

Επιπλέον, χέρι χέρι με την αισθητική αναβάθμιση πηγαίνει και η λειτουργική. Με λίγα λόγια, ένα ανακαινισμένο σπίτι έχει τη σωστή διαρρύθμιση και του έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να χαρίζει μια ευκολότερη καθημερινότητα, να καθαρίζεται γρηγορότερα, να έχει περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους κλπ.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

η ανακάινιση σπιτιού κάνει το σπίτι ενεργειακά αποδοτικότερο

Ίσως το μεγαλύτερο όφελος της ανακαίνισης που έχει και απτά οικονομικά οφέλη είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα που προσφέρει. Με την εφαρμογή μόνωσης, την αλλαγή των κουφωμάτων και την επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης και ψύξης, οι μηνιαίοι λογαριασμοί μπορούν να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό.

Η απόσβεση του αρχικού κόστους και πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτή προκύπτει άμεσα από τη μελέτη της ανακαίνισης με βάση και τη δαπάνη των παρεμβάσεων, τα χαρακτηριστικά του σπιτιού κλπ.

Υψηλότερη αξία σπιτιού

η ανακαίνιση σπιτιού αυξάνει την αξία του σπιτιού

Αν σκέφτεστε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι σας, τότε επίσης η ανακαίνισή του μπορεί να έχει υψηλά οικονομικά οφέλη. Διότι ένα ανακαινισμένο σπίτι έχει αρχική αξία πολύ υψηλότερη σε σχέση με ένα παλιό, μη ανακαινισμένο. Και αυτή η αξία αποτυπώνεται στο μηνιαίο μίσθωμα ή την τιμή πώλησης.

Αυτή η μεγαλύτερη αξία προκύπτει όχι μόνο επειδή το σπίτι είναι πιο μοντέρνο και λειτουργικό, αν και σύμφωνα με ειδικούς του real estate η πρώτη εντύπωση στον μελλοντικό αγοραστή/ενοικιαστή παίζει τεράστιο ρόλο στην τελική του απόφαση. Το χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μηνιαίων δαπανών που έχει ένα ανακαινισμένο σπίτι αποτελεί βασικό κριτήριο για την πρόθεση του άλλου μέρους να πληρώσει υψηλότερη τιμή με την προοπτική της απόσβεσης σε βάθος χρόνου.

Συμπέρασμα

Τελικά αξίζει μια ανακαίνιση σπιτιού; Η απάντηση έχει να κάνει με τις ανάγκες και την τρέχουσα κατάσταση του σπιτιού, αλλά και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Τα πλεονεκτήματά της, πάντως, είναι σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό αποτιμώνται σε χρήμα, δίνοντας μια εικόνα για τη γρήγορη απόσβεση της αρχικής δαπάνης.

Δείτε πως να υπολογίσετε σωστά το budget για την ανακαίνισή σας ώστε να μην πέσετε ποτέ έξω στα χρήματα που δίνετε.

Ψάχνετε να κάνετε ανακαίνιση σε προσιτές τιμές και με πλήρη σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα και το budget σας; Τότε η Mecha Engineering είναι εδώ για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας και οι ειδικοί μας θα σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεστε για να προχωρήσετε και να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

More arcticles

Μενού