Ανακαίνιση σπιτιού: τι πρέπει να γνωρίζετε

Αγαπάς το σπίτι σου όσο παλιό και αν μοιάζει ή είναι. Έχεις ζήσει σε αυτό όμορφες στιγμές. Όμως, πολλές φορές νιώθεις να πνίγεσαι. Νιώθεις τους τοίχους να βαραίνουν και αποφεύγεις να καλέσεις φίλους. Γυρνώντας από τη δουλειά δεν ηρεμείς αλλά νιώθεις μεγαλύτερη κούραση μιας και μοιάζει ακατάστατο ή όχι τόσο προσεγμένο. Και το χειρότερο, δε μπορείς να το αφήσεις γιατί τη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να αγοράσεις ένα καινούριο σπίτι. Έρχομαι λοιπόν και σου λέω ότι δε χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο σπίτι γιατί μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με καινούριο. Με μία λέξη…. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ!

 

Δώσε στο χώρο σου μία άλλη πνοή και άλλο αέρα. Γέμισε τον με νέα χρώματα και έπιπλα. Δημιούργησε ένα άνετο χώρο για σένα αλλά και για όσους κατοικούν μαζί σου. Ζήσε σε ένα περιβάλλον που σου εμπνέει ηρεμία, χαρά και εμπιστοσύνη. Και τώρα που σου ξεσήκωσα το μυαλό και σου μπήκαν ιδέες, άρχισαν και τα ερωτήματα. Σίγουρα αναρωτιέσαι με ποιο τρόπο μπορείς να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα αρμονικό χώρο. Ή σε ποια άτομα θα πρέπει να απευθυνθείς. Το κόστος είναι επίσης αυτό που σε απασχολεί αρκετά.

Το μυστικό της επιτυχίας για ένα όμορφο και άνετο σπίτι βρίσκεται στο να επιλέξεις τον κατάλληλο άνθρωπο να σε βοηθήσει. Διάλεξε κάποιο μηχανικό με εμπειρία στις κατασκευές, γιατί με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις χρόνο και χρήμα. Θα δει το χώρο σου και σύμφωνα με τις επιθυμίες και ανάγκες σου θα σου προτείνει ιδέες και λύσεις. Είναι αυτός που θα μελετήσει- σχεδιάσει, θα έρθει σε επαφή με συνεργεία, αλλά θα επιβλέπει και όλη τη διαδικασία. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για να ξεκινήσεις την ανακαίνιση του σπιτιού σου γιατί θα έχεις μία ακριβή εικόνα για το αποτέλεσμα, τις εργασίες και το κόστος.

Και τώρα που ανέφερα το κόστος. Για το κόστος, δυστυχώς, δε μπορώ να δώσω μία σαφή απάντηση, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και το επηρεάζουν αρκετοί παράγοντες του τύπου πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι σου, τι φθορές έχει (αν έχει), τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν, ο βαθμός δυσκολίας του έργου και τι θα αποφασίσεις να αλλάξεις. Για παράδειγμα, το κόστος μεγαλώνει αν θες να κάνεις ολική ανακαίνιση και μικραίνει αν θες να κάνεις μερική.

Ολική ανακαίνιση θεωρείται η ανακαίνιση κατά την οποία γίνονται αλλαγές χρήσης χώρων, δημιουργούνται νέα ανοίγματα, τοποθετούνται νέα δάπεδα, αλουμίνια, νέα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά, γίνονται εργασίες μόνωσης ή ακόμα και επεκτάσεις δωματίων.

Μερική ανακαίνιση είναι αν αλλαχθούν τα είδη υγιεινής, οι εσωτερικές πόρτες, τα κουφώματα, τα έπιπλα κουζίνας. Με λίγα λόγια είναι εργασίες περιορισμένης έκτασης. Τέλος, αν το σπίτι σου έχει καινούρια κουφώματα, έπιπλα, είδη υγιεινής και οι χώροι σε βολεύουν πλήρως όπως είναι διαρρυθμισμένοι μπορείς απλά να το διακοσμήσεις. Μπορείς να του αλλάξεις ύφος αγοράζοντας νέα φωτιστικά, υφάσματα ή έπιπλα και να βάψεις άλλο χρώμα τους τοίχους σου.

Προσοχή!!!! Οι κακοτεχνίες κοστίζουν, για αυτό οι επιλογές των τεχνιτών και των υλικών πρέπει να προσεχθούν!!

Ήξερες ότι:

  • το πάτωμα laminate ενώ έχει την ίδια όψη με ξύλινο πάτωμα έχει περισσότερα σχέδια και το κόστος του είναι σχεδόν το μισό.
  • ο καθρέπτης κάνει ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, γιατί αντανακλά φως
  • τα κουφώματα αλουμινίου σε χρωματιστό χρώμα ή σε τύπου ξύλου είναι πιο ακριβά από τα λευκά
  • το μάρμαρο είναι πιο ακριβό από τα πλακάκια
  • σε χώρους με μεγάλη υγρασία πρέπει να τοποθετηθεί μονωτικό πριν από το βάψιμο

More arcticles

Μενού