Η ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας είναι ευχαρίστηση

H ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας είναι από τα πιο ευχάριστα κομμάτια σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Αν και δεν είναι προφανές, μπορεί να δώσει πραγματική αξία σε ένα ακίνητο αλλά να δημιουργήσει, κιόλας, διαφορετική ψυχολογία και να δώσει νέα ζωή στο σπίτι.

Η βασικότερη πρόκληση είναι να αντισταθούμε σε αυτό που λέμε κρεβατοκάμαρα – αποθήκη. Σίγουρα υπάρχει και η πρακτική διάσταση αλλά μια κρεβατοκάμαρα πρέπει να αναπνέει όπως ένα σαλόνι και να έχει την απαιτούμενη δόση στυλ.

Αυτό σημαίνει, ότι το πρώτο βήμα στην ανακαίνιση μιας κρεβατοκάμαρας δεν είναι ο σχεδιασμός αλλά μία εκκαθάριση στα υπάρχοντα μας. Το τι μπορεί να βρεθεί στα πάνω ντουλάπια μπορεί να μας εκπλήξει. Όλα αυτά τα “άσε μωρέ, ποτέ δεν ξέρεις” που ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε. Η θέση τους δεν είναι σε ένα ζωντανό δωμάτιο αλλά στην αποθήκη.

Από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε το κεντρικό σημείο του δωματίου που είναι το κρεβάτι και να στηρίξουμε το σχεδιασμό πάνω του. Το κρεβάτι πρέπει να είναι στο κέντρο, να έχει πρόσβαση και από τις δύο πλευρές, και να καθορίζει την αισθητική του χώρου, τα βασικά χρώματα.

Ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα αλλά να κάνουμε συνδυασμούς και αντιθέσεις. Αν για παράδειγμα επιλέξουμε σε κομοδίνα – κρεβάτι τότε θα υποχρεωθούμε και σε παρεμφερή έπιπλα για τον υπόλοιπο χώρο.

Αν διαλέξουμε κομοδίνα που δεν είναι σετ με το κρεβάτι, αυτό μας απελευθερώνει για τις υπόλοιπες επιλογές είτε είναι χαλιά είτε πολυθρόνες. Κλασσικό κόλπο είναι οι διαφορετικές αποχρώσεις π.χ. μπλε και ο συνδυασμός τους με το ίδιο δεύτερο χρώμα π.χ. μαύρο.

Οι αντιθέσεις είναι εξίσου σημαντικές. Σε ένα βαρύ κρεβάτι από σκούρα ξύλα μπορούμε να βάλουμε εμπριμέ σεντόνια για να δώσουν μια χαρούμενη νότα.

Πολύ σημαντική είναι και η σχέση της ντουλάπας με το κρεβάτι. Αν είναι στα ίδια “ξύλα” τότε η κρεβατοκάμαρα θα θυμίζει περισσότερο ξενοδοχείο παρά σπίτι. Αυτό που θέλουμε είναι να σπάσει η ομοιομορφία με δημιουργικό τρόπο.

Ένα σημείο που παραβλέπουν πολλοί είναι το χρώμα των τοίχων στην κρεβατοκάμαρα. Εδώ ξεχνάμε δύο πράγματα. Το λευκό και τα πολύ σκούρα χρώματα, όποια και αν είναι αυτά. Διαλέγουμε χρώματα με ζωντάνια σε απαλές αποχρώσεις. Το σαλόνι θέλει χρώματα που μας ξυπνάνε, η κρεβατοκάμαρα χρώματα που μας ηρεμούν και μας χαλαρώνουν. Ένα γαλαζοπράσινο είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε απόχρωση του κόκκινου, το μπεζ και το καφέ επίσης χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.

Αν έχουμε αρκετό χώρο τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την προσθήκη ενός μικρού σαλονιού με μια πολυθρόνα και ένα τραπέζι για στιγμές χαλάρωσης. Ή ένα βάνιτι για τον καλλωπισμό του γυναικείου φύλου. Ειδικά το τελευταίο προσθέτει πολύ στιλ και συμπληρώνει τη λειτουργικότητα του δωματίου. Άλλωστε ο καλλωπισμός δεν χρειάζεται να γίνεται στο μπάνιο.

Μια από τις επιλογές που δίδονται πλέον σε μεγάλες σχετικά κρεβατοκάμαρες είναι η προσθήκη ενός ντουζ-καμπίνα. Είναι κάτι που μπορούμε να εξετάσουμε αν και η προσθήκη του στην κρεβατοκάμαρα σημαίνει ένα σημαντικό κόστος λόγω των γραμμών ύδρευσης και αποχέτευσης που θα πρέπει να περαστούν.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει γιατί ένα δεύτερο ντουζ στο σπίτι αποσυμφορεί το κύριο WC για μια μεγάλη οικογένεια.

More arcticles

Μενού