Η Σημαντικότερη Συμβουλή Ανακαίνισης και Κατασκευής Σπιτιού!

Αν έχετε στο μυαλό σας να ανακαινίσετε ή να κατασκευάσετε εξ αρχής το σπίτι σας, σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει πολλές συμβουλές. Υπάρχει μια όμως που κατά την γνώμη μου είναι η σημαντικότερη όλων και είναι η παρακάτω:

Να σχεδιάσετε λεπτομερώς και να διαλέξετε εξ ‘αρχής τα πάντα που αφορούν το νέο σας σπίτι.

Και όταν λέω τα πάντα εννοώ μέχρι και το γαντζάκι που θα μπει στο μπάνιο που θα κρεμάτε την πετσέτα σας!

Παρακάτω θα σας πω 5 λόγους που αποδεικνύουν ότι αυτή η συμβουλή είναι η αρχή για μια πετυχημένη κατασκευή. Ο 4ος και 5ος λόγος θα σας πείσει απόλυτα!

 

  1. Αποφυγή λαθών στην κατασκευή

Πολλές φορές πάμε σε σπίτια και βλέπουμε πόρτες να μην ανοίγουν σωστά, ντουλάπια κουζίνας που χτυπάνε το ένα με το άλλο, πρίζες σε άσχετα σημεία ή ακόμα και πίσω από καλοριφέρ, φωτιστικά που αντί να είναι πάνω από τραπέζι είναι σε λάθος σημεία. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Δεν έγινε ποτέ σχέδιο και όλα έγιναν στην τύχη. 

 

  1. Αισθητικό αποτέλεσμα

Σχεδιάζοντας και επιλέγοντας από την αρχή τα υλικά είναι βέβαιο ότι θα αποφύγουμε λάθη αισθητικού χαρακτήρα. Πολλές φορές βλέπουμε επιλογές στην κουζίνα εμπνευσμένες από ένα συγκεκριμένο στυλ και δίπλα στο σαλόνι κάτι από εντελώς διαφορετικό στυλ. Στο τέλος καταλήγουμε με ένα σπίτι χωρίς στυλ.. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα είναι να δούμε με τις βοήθεια των 3D απεικονίσεων τις επιλογές μας έτσι ώστε να καταλάβουμε τί «κλωτσάει».

      

  1. Χρόνος αποπεράτωσης

Πολύ σημαντικός λόγος είναι αυτός του χρόνου. Όλοι θέλουμε να τελειώσουν γρήγορα οι εργασίες ώστε να μπούμε στο καινούργιο μας σπίτι. Αυτό δεν θα γίνει αν η κουζίνα των ονείρων μας έχει παράδοση 3 μήνες και εμείς την θέλουμε την άλλη εβδομάδα. Οι εργασίες και τα υλικά σε μια κατασκευή είναι σαν αλυσίδα οπότε η έλλειψη κάποιου κρίκου δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε με την ταχύτητα που θέλουμε

  1. Κόστος

Από τους πιο σημαντικούς λόγους για να διαλέξουμε εξ’ αρχής αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι το κόστος. Και το θέμα του κόστους αναλύεται σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος είναι να μάθουμε πριν αρχίσουμε οποιαδήποτε εργασία, πόσο θα μας κοστίσει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Κανείς μας δεν θέλει να μείνει με ένα ημιτελές σπίτι επειδή δεν είχε κάνει καλό προγραμματισμό. Το δεύτερο μέρος του κόστους είναι τα επιπλέον κόστη που θα πληρώσουμε ξαναφέρνοντας συνεργεία ώστε να μας διορθώσουν τυχόν λάθη που είχαμε κάνει στην αρχή της κατασκευής μας.

  1. Όχι άλλες δικαιολογίες

Ο 5ος και ίσως σημαντικότερος λόγος είναι να μην αφήσουμε τον εργολάβο να έχει δικαιολογίες για το τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν είμαστε κατασταλαγμένοι από την αρχή για το σχέδιο του σπιτιού μας, εύκολα ο εργολάβος ρίχνει σε εμάς το φταίξιμο για τυχόν λάθη ή και αστοχίες σε χρόνο και κόστος. Έχοντας εξ αρχής το πλάνο συμφωνημένο δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία στο να μην πάρουμε αυτό που θέλουμε.

 

More arcticles

Μενού