Τι πρέπει να αποφύγετε κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Η διακόσμηση είναι μία καθαρά προσωπική υπόθεση. Έχει να κάνει με το γούστο αλλά και τη διάθεση σας. Όμως κάποιες φορές επιλέγουμε χρώματα, υφάσματα ή και διακοσμητικά αντικείμενα επηρεασμένοι συναισθηματικά.
Δε θέλουμε να αποχωριστούμε ένα αντικείμενο γιατί μας θυμίζει μια ευχάριστη στιγμή ή θέλουμε να τοποθετήσουμε στο τραπεζάκι του σαλονιού το δώρο ενός αγαπημένου φίλου ακόμα και αν αυτό δεν ταιριάζει στο χώρο. Όταν έχουμε υπερβεί το μέτρο στο σπίτι μας, ο πιο προσωπικός μας χώρος γίνεται κουραστικός.
Είναι πολύ σημαντικό να διαλέγουμε υφάσματα, αντικείμενα, έπιπλα χωρίς να παραβλέπουμε τη λειτουργικότητα τους αλλά και χωρίς να το παρακάνουμε. Έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι η μίνιμαλ διακόσμηση ή αλλιώς η πιο λιτή είναι και η πιο εντυπωσιακή.

Τοίχος με κάδρα

1. Αποφύγετε να τοποθετήσετε κάδρα στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Αν κάνετε κάτι τέτοιο θα νιώθετε διάφορα μάτια πάνω σας. Τοποθετήστε τα κάδρα σας σε ένα ουδέτερο χώρο του σπιτιού.

2. Μην εφαρμόζετε τεχνοτροπίες στο ταβάνι. Θεωρούνται αρκετά ξεπερασμένες.

3. Μην το παρακάνετε με τις καρό αποχρώσεις. Το καρό δειχνει αρκετά κομψό μόνο αν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες επιφάνειες. Για παράδειγμα το τραπεζομάντηλο για το τραπέζι της κουζίνας είναι αρκετό.

4. Μην επιλέξετε να βάψετε σε έντονες αποχρώσεις μεγάλες επιφάνειες τοίχων.

Κουρτίνες

5. Μην κρεμάτε ποδιές στις κουρτίνες. Είναι αρκετά παλιομοδίτικο και το συναντάμε μόνο σε μουσιακά παλάτια.

Ενεργειακό τζάκι

6. Μην τοποθετήσετε την τηλεόραση κοντά στο τζάκι, ακόμα και αν δένει πολύ ωραία οπτικά στο χώρο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταστρέψετε την τηλεόραση σας από τη θερμότητα που εκπέμπει το τζάκι.

7. Αν αλλάξετε κουφώματα, αφήστε αυτά της κουζίνας χωρίς πατζούρια. Είναι ένας χώρος που έχει ανάγκη από φως. Μπορείτε να τοποθετήσετε μία κουρτίνα στο παράθυρο ή ακόμα καλύτερα στόρια, τα οποία θα κάνουν την κουζίνα σας πολύ μοντέρνα. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσετε και χρήματα!

8. Μην βάψετε την κρεβατοκάμαρα σας μαύρο κόκκινο. Είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που δε βοηθά στη χαλάρωση και ξεκούραση.

Αν είστε έτοιμοι για κάτι καινούριο, η ανακαίνιση σπιτιού είναι μόνη λύση που θα σας κάνει να νιώσετε ξανά σαν το σπίτι σας

More arcticles

Μενού