5 Έξυπνα tips διακόσμησης κουζίνας

Ο χώρος της κουζίνας δεν αποτελεί μόνο χώρο μαγειρικής αλλά πολλές φορές είναι το κέντρο του σπιτιού. Σε πολλά σπίτια αποτελεί χώρο της τραπεζαρίας ή και του καθιστικού. Επομένως πρέπει να είναι ένας χώρος άνετα διαμορφωμένος. Εδώ θα δείτε μερικές λύσεις ώστε να κάνετε την κουζίνα σας να πάρει άλλη μορφή και να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία αλλά και τη δημιουργικότητα σας. Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ένας χώρος για να είναι ξεκούραστος πρέπει να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να απομακρυνθούν τα περιττά διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία κάνουν ένα χώρο βαρύ και κουραστικό.

1. Πάγκος εργασίας, νεροχύτης

Γρανιτένιος νεροχύτης

Εύκολη και όχι δαπανειρή λύση είναι η αλλαγή του πάγκου εργασίας και του νεροχύτη. Γενικά ο νεροχύτης είναι ένα από τα αντικείμενα που τραβάει το μάτι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σύμφωνα με τις ανάγκες και το γούστο σας και να τον συνδυάσετε με ένα μοντέρνο πάγκο εργασίας. Υπάρχουν οι βακελιτικοί πάγκοι ή αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας μπορείτε να επιλέξετε υλικό corian ή γρανίτη.

2. Ντουλάπια

Γυαλιστερά πορτάκια κουζίνας

Αλλάγη ντουλαπιών. Για τα ντουλάπια έχετε πολλές επιλογές. Πρώτον, μπορείτε να αφαιρέσετε μερικές από τις πόρτες τους και να βάψετε το εσωτερικό του με έντονα χρώματα ώστε να αλλάξετε ύφος κουζίνας. Θα κεδίσετε σίγουρα άνεση και κομψότητα. Δεύτερον, μπορείτε να αλλάξετε το εξωτερικό χρώμα στις πόρτες των ντουλαπιών με κάποιο άλλο χρωμα. Τρίτον, σχέδια από στένσιλ ή και από αυτοκόλλητα μπορούν να κάνουν τα ντουλάπια σας μοντέρνα. Τέταρτον, αλλάξτε πόμολα. Αν τα οικονομικά σας είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν και πολλές αλλάγες μπορείτε απλά να αλλάξετε πόμολα στις πόρτες και τα συρτάρια. Είναι από τις λεπτομέρειες που είναι εύκολο να παρατηρήσει κάποιος.

3. Φωτιστικά

Φωτιστικό κουζίνας

Αλλάζοντας φωτιστικό δεν αλλάζει μόνο η όψη της κουζίνας αλλά και ο φωτισμός της. Μπορεί το νέο φωτιστικό που θα επιλέξετε να δώσει περισσότερο φως στο χώρο. Υπάχουν επίσης διάφορες ταινίες led, οι οποίες δεν κοστίζουν πολύ, είναι εύκολες στην τοποθέτηση τους και χρησιμοποιούνται ως βοηθητικό φως πάνω από τον πάγκο εργασίας ή και ως κρυφός φωτισμός.

4. Μαυροπίνακας

Blackboard σε κουζίνα

Έξυπνη και εντυπωσιακή είναι η τοποθέτηση του μαυροπίνακα σε ένα από τους τοίχους της κουζίνας. Μετατρέψτε έναν από τους τοίχους σας σε μαυροπίνακα και σημειώστε σε αυτόν το εβδομαδιαίο μενού ή αφήστε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν ότι τα κάνει χαρούμενα. Αντί του πίνακα μπορείτε να βάψετε σε μαύρο χώμα τον τοίχο, θα έχετε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

5. Διακοσμητικά αντικείμενα

Διακόσμηση κουζίνας

Πετάξατε περιττά αντικείμενα, τακτοποιήσατε, καθαρίσατε, βάψατε τοίχους, αλλάξατε πάγκο ή ντουλάπια και μένει να προσθέσετε μερικές πινελιές οι οποίες θα δώσουν χρώμα, προσωπικότητα, στυλ, κομψότητα στο χώρο σας. Πολλές φορές είναι δύσκολο να τρέξουμε στα μαγαζιά και να αγοράσουμε διακοσμητικά. Αυτό λοιπόν που μπορείτε εύκολα να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε παλιά αντικείμενα. Πως? Εύκολα και με μικρό κόστος. Αν έχετε εμφανή ράφια μπορείτε να διακοσμήσετε τα βαζάκια των μπαχαρικών σας, με ταμπέλες ή κορδέλες. Κρεμάστε σε ένα μεγάλο και ελεύθερο τοίχο παλιά μαγειρικά σκεύη ή πιάτα, έτσι η κουζίνα σας θα αποκτήσει ρετρό ύφος. Παλιά μπουκάλια κρασιού μπορούν να χρησιμεύσουν ώς διακοσμητικά βάζα. Αν θέλετε μπορείτε να τα βάψετε με   κάποιο χρώμα και να βάλετε σε καθένα από αυτά ένα – δύο από τα αγαπημένα σας λουλούδια. Τα λουλούδια θα δώσουν αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο σας και προκαλούν ευεξία. Μη φοβηθείτε να παίξετε με τα υλικά και τα χρώματα. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Μπορείτε να πετύχετε όλα τα παραπάνω με μία ανακαίνιση σπιτιού

More arcticles

Μενού